USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки неповнолітніх засуджених перебувало на обліку в центрі пробації в Луцьку

23 Травня 2019 10:30
За 2018 рік у Луцькому міськрайонному відділі філії державної установи «Центр пробації» на обліку стояло 642 особи, серед них – 8 неповнолітніх засуджених.

Про це йшлося 23 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як розповіла заступник начальника Луцького міськрайонного відділу філії державної установи «Центр пробації» Наталія Шулипа, метою служби є забезпечення виправлення засуджених, попередження вчинення нових злочинів, а також підготовка характеристики для суду.

Зокрема, служба займається засудженими до покарання у виді виправних робіт, громадських робіт, також до служби направляють людей, які засудженні до обмеження волі з метою їх підготовки до перебування в суспільстві після звільнення.

З її слів, за 2018 рік на обліку стояло 642 особи, з них 377 засуджених осіб, 55 осіб, яким заборонено займати певні посади, 9 осіб, які засудженні до виправних осіб. Вона наголосила, що повторно було вчинено 12 злочинів – як правило, це крадіжки. Також посадовиця відзначила, що станом на перший квартал 2019 року на обліку стоїть вже 432 особи.

«Відділ постійно проводить виховні роботи, бесіди з метою недопущення повторних та адміністративних злочинів. Також на обліку перебувало 8 неповнолітніх засуджених осіб. З ними працюємо по-іншому, зокрема залучаємо батьків, різноманітні громадські організації, щоб допомоги цим дітям виправитися», – зазначила Наталія Шулипа.

Та додала, що відділ отримав 342 ухвали щодо складання досудових доповідей, що є найбільшим показником в Україні, 33 з них щодо неповнолітніх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus