USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Слідчі використовують мої ферми для майнінгу», – лучанин про те, чому не повертають його майно

7 Лютого 2019 14:15
Луцькому майнеру Владиславу Токарчуку не повертають його ферми для майнінгу криптовалюти, вартістю 16 тисяч доларів, які були вилучені у Луцькому НТУ. На його думку, ферми використовують самі слідчі для майнінгу, адже жодних документів про проведення експертиз вилученого обладнання немає.

Чергове судове засідання у справі відбулося 7 лютого у Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Нагадаємо, на початку лютого минулого року обласний центр Волині сколихнула інформація, що в ЛНТУ тривають обшуки, мовляв,там добувають біткоїни. Зокрема, кіберполіція знайшла та вилучила обладнання для майнінгу криптовалюти, яке належало на той час начальнику інформаційно-обчислювального центру ЛНТУ Владиславу Токарчуку.

Загалом, в результаті обшуків виявили 6 ферм, загальна вартість яких може становити від 500 тисяч до мільйона гривень. Потому вже екс-співробітник вишу Владислав Токарчук проанонсував семінар «Ілюзії та реалії світу криптовалют. Розкажемо та покажемо», на якому пообіцяв розповісти про ринок криптовлют та особливості цієї сфери, утім керівництво Луцького НТУ вважало недоцільним проведення «криптовалютного» семінару на його території та запропонувало винести його за межі університету. Натомість Владислав дав ексклюзивне інтерв’ю для Інформаційного агентства Волинські Новини.

На минулому судовому засіданні Владислав Токарчук разом зі своїм адвокатом подав клопотання про скасування арешту на його майно – ферм для майнінгу.
Так, на сьогоднішньому засіданні мали заслухати відомості з приводу перевірки вилучених ферм для майнінгу криптовалюти, адже на минулому засіданні слідчий Констянтин Березний не міг надати суду цих матеріалів, тож засідання перенесли на сьогодні, аби дослідити документи, які підтверджують проведення слідчих дій. Проте сьогодні слідчий не з’явився.

Як зазначив прокурор, йому невідомо, чому слідчого немає на судовому засіданні, він намагався зв’язатися з ним телефоном, однак цього не вдалося зробити. Тож, він просив оголосити перерву в розгляді клопотання та повторно викликати всіх учасників процесу. Щодо слідчого, який не з’явився, то він просив надіслати листа на ім’я його начальника, аби він забезпечив прибуття у визначений судом термін.
Натомість адвокат Владислава Токарчука Василь Дорошкевич висловив думку, що справу можна розглядати без слідчого, адже він мав достатньо часу, щоб надати докази, зокрема протокол огляду, відповідні експертизи.

«В нас є така інформація, що документів немає, хоча у відповідях він пише, що з вилученим майном проводяться процесуальні дії», - зазначив адвокат.
В підсумку, суд вирішив перенести судове засідання на іншу дату, адже слідчий мав надати інформацію стосовно вилучених речей.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Владислав Токарчук розповів, що на минулих засіданнях він подав клопотання про скасування арешту майна: «31 січня було перше слухання, слідчого попросили надати документи про проведення експертизи вилученого майна, однак жодних актів, протоколів експертиз, огляду у нього не було. Він мав представити їх сьогодні, однак не прийшов».

Сам чоловік проходить по справі лише як свідок. Він каже, що також майно вилучили у його батька, брата та колеги, які взагалі не мають відношення до цієї справи. Вони подавали клопотання і скарги на дії слідчого, однак їх відхилили.

«Мене допитували як свідка у той день, коли забрали моє майно. Я так розумію, що це зробили для галочки, аби я проходив по справі хоч будь-ким. Ніяких підозр, обвинувачень мені не оголошували», - зазначає лучанин.
Зі слів Владислава Токарчука, у нього вилучили сім ферм, які складаються з відеокарт, материнських плат, жорстких дисків, які вартувало 16 тисяч доларів, коли воно було ще у нього, зараз – близько трьох тисяч доларів, адже ціна впала.

Щодо того, чому не скасовують арешт на його майно, майнер каже, що воно використовується в особистих цілях слідчих.

«Мені здається, що слідчі самі використовують вилучене обладнання для видобування криптовалюти у міськвідділі, якщо воно у міськвідділі. Інших причин я не бачу, адже були б відповідні документи, що з моїм майном проводилися якісь експертизи», - резюмував Владислав Токарчук.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Активіст Показати IP 7 Лютого 2019 14:17
Цирк на дроті
ордена Показати IP 7 Лютого 2019 14:21
Дати майнеру.та в кожну школу ферму а потім ботоферму.хай учаться і реклама .кльова освіта
valdis peish Показати IP 7 Лютого 2019 14:42
продали вже давно твоі ферми і фіг ти шо добьєшся - це мєнти прокурори судьі одне ...
фельдфебель Показати IP 7 Лютого 2019 15:50
Що до ментів попало, те пропало. Це такий закон, як після ночі має наступити день.
БєльскаЯ Показати IP 7 Лютого 2019 17:06
Лох бізнесмен. Ще й інших повчав як в ммм вступити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus