USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Слідчий комітет Росії заявив, що допитає українських військових з «Азовсталі»

17 Травня 2022 22:27
Російські слідчі зібралися перевіряти українських захисників Маріуполя на причетність до скоєних проти цивільного населення злочинів.

Про це йдеться в заяві Слідкому РФ, передає ТСН.

«Слідчі СК Росії в межах розслідування кримінальних справ про злочини українського режиму проти мирного населення Донбасу допитають бойовиків, які здалися і які перебували на комбінаті «Азовсталь» у Маріуполі», – йдеться в дописі російського відомства.

Там додали, що слідчі встановлять особи «націоналістів» та перевірять їх на причетність до скоєних проти цивільного населення злочинів. А отримані під час допитів дані російське слідство зіставить з іншими даними, що є в матеріалах «кримінальних справ».

Нагадаємо, спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін доручив підготувати заборону на обмін бійців полку «Азов», які виходять з «Азовсталі». Зауважимо, що за домовленостями, українських бійців 16 травня почали вивозити на окуповані території.

Читати ще: З’явилося відео евакуації важкопоранених бійців з «Азовсталі»

Цю заяву Володіна радниця голови Міноборони України Ганна Маляр назвала політичною і такою, що розрахована на внутрішню пропаганду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Янеробот Показати IP 18 Травня 2022 02:20
Цього й варто було очікувати від кацапні! Чому їх не вивезли до Туреччини???
роботнея до Янеробот Показати IP 18 Травня 2022 09:47
чому саме до Туреччини?
Янеробот до роботнея Показати IP 18 Травня 2022 16:45
мали розглянути варіант екстракції в Туреччину. "... екстракція... переміщення людей з підконтрольної ворогові території в безпечну зону. Вона не має нічого спільного зі здачею в полон – це радикально інша річ. ... навіть якби вони вирішили здатися, це не врятувало б їм життя: відомо, що російська пропаганда демонізує "Азовців", приписуючи їм різні вигадані дії, від наслідування ідей нацизму до сатанинських ритуалів (!). Тому надії на дотримання російськими окупантами Женевської конвенції щодо полонених не було б. "
3 Показати IP 18 Травня 2022 09:20
як можна евакуйованих воїнів допитувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus