USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Слова «Захист України» не є порожнім звуком: у Луцьку вітали тих, хто захищає мирне небо. Фоторепортаж

11 Жовтня 2019 20:34
Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з яким відзначається День Захисника України, в обласному центрі Волині вітали людей, які щодня захищали, захищають та будуть захищати незалежність та територіальну цілісність України – українських військовослужбовців.

Урочистість з нагоди свята відбулася у Волинському академічному обласному театрі ляльок 11 жовтня.

Так, привітати військових прийшли представники міської та обласної влади, а також духовенство. А почалося дійство традиційно з виконання Державного Гімну України.
У вітальному слові керівник апарату Волинської ОДА Богдан Гончарук відзначив, що свято Покрови завжди стосувалося українських військових.

«За останні роки це свято набуло, на жаль, справжнього запаху пороху, реального бойового досвіду та втрат. Кожен з нас пам’ятає людей, які захищали та боронили Україну. Хочеться напередодні свята привітати вас та побажати, щоб у нашій державі якомога шивдше запанував мир», - зазначив Богдан Гончарук.
Натомість заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк привітав усіх з наступаючим святом, передавши вітання від голови облради Ірини Вахович та усього депутатського корпусу.

«Велика вам вдячність за вашу службу, за захист нашого спокою. Свято захисника вітчизни має великий історичний корінь – День Покрови святкували козаки, вона була покровителькою козацтва. На Волині створювалася Українська повстанська армія, її воїни не мали ні нагород, ні почестей, але вони зберегли свою честь і через багато років, коли Україна стала незалежною, здобули славу. Сьогодні Україна переживає нелегкі часи, Волинь понесла дуже великі втрати. На початку війни 51-ша бригада одна з перших стала на захист вітчизни. Важко дивитися в очі вдовам, які тримають на руках дітей, які ніколи не побачать своїх батьківю Але ми впевнено відстоюємо свою незалежність. Бажаю вам, щоб наші кордони стали такими, як до війни», - привітав військових Роман Карпюк.
Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, своєю чергою, наголосив, що у залі зібралися ті, для кого слова «захист України» не є порожнім звуком.

«Ви знаєте, що таке дисципліна, що таке відповідальність, пунктуальність та наказ командира, який в будь-яких умовах має бути виконаний. Сьогодні я хотів би подякувати вам за вашу службу, відданість, за те, що ви відповідаєте високим сподіванням, які суспільство покладає на вас. Саме завдяки вам діти ходять в школу, а хворі мають можливість пройти лікування. Коли ми проходимо повз фотостенд на Театральному майдані, то згадуємо, що йде війна, яка відбирає життя, майбутнє, батьків у дітей та наших героїв. Це жертви почесні та принесені на вівтар допомоги. Якби не захисники України, то нашої держави вже бу не було», - зауважив Григорій Пустовіт.
Варто зазначити, що впродовж діства військовослужбовці отримували подяки, відзнаки та привітання від гостей, а продовжилося дійство святковим концертом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан (Крымчанин) Показати IP 11 Жовтня 2019 22:41
"Севастопольская" бригада особо отличилась весной 2014 в Крыму. Мужественно драпала с авиабазы "Бельбек" во главе "Героем Украины" Мамчуром
Валя Показати IP 11 Жовтня 2019 22:42
Де батьки загиблих??? Покійний Романюк не дозволив б собі таке.
51 -а незнаменита Показати IP 12 Жовтня 2019 08:23
Одні нацгвардійці похожі на солдат то решта мабуть і в КАМАЗ не влізуть не кажучи про люки танків ,САУ, БМП.Таке враження шо туда всіх неудачніків позбирали.
Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2019 09:23
Такий рівень представництва владних органів - то як мінімум неповага до захисників Вітчизни !
Анонім до Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2019 10:28
Навідь не було того хто у штани не влазить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus