USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Слуги народу» не зацікавлені у зменшенні тарифів для населення, – нардеп з Волині

14 Квітня 2021 16:41
Під час позачергового засідання ВРУ, яке ініціювала депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» було розглянуто низку проєктів постанов щодо зменшення тарифів. Їх у Верховній Раді не підтримали.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила народна депутатка Ірина Констанкевич.

Партія «Слуга народу» вкотре проігнорувала вирішення суспільно важливих питань та показала, що пріоритетом не є український народ, що можна дозволяти і надалі зубожіти громадянами України.

Проєкт постанови №4590 про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год, пропонувалося доручити КМУ невідкладно повернути пільговий тариф на електроенергію для населення за перші 100 кВт год і встановити його в розмірі 0,90 грн за 1 кВт/год з ПДВ.

Ще одним проєком постанови, який не підтримали народні депутати, є проєкт постанови №4609 про звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії. Цією постановою пропонується невідкладно запровадити мораторій терміном на 1 рік на дію всіх постанов КМУ та НКРЕКП, якими з 1 січня 2021 року було підвищено тарифи на газ та його доставку, електроенергію, опалення та гарячу воду, та не допускати протягом одного року прийняття таких рішень.

Проєкт Закону №4576 про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері метрології, надання житлово-комунальних послуг та захисту прав споживачів.

Законопроєкт розроблено з метою удосконалення норм і положень чинного законодавства, що регулюють відносини між споживачами комунальних послуг та надавачами комунальних послуг; з метою уникнення порушення Україною взятих на себе міжнародних зобов’язань та гармонізації законодавчих актів з актами законодавства Європейського Союзу, а також досягнення високих стандартів громадського обслуговування та захисту прав споживачів.

Проєкт Постанови №4587 про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу. Цією постановою рекомендується Уряду спільно з НКРЕКП вчинити дії, спрямовані на зниження цін (тарифів) на послуги газопостачання побутовим споживачам шляхом запровадження державного регулювання оптово-відпускної ціни на газ, а також регулювання рівня рентабельності послуг суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з розподілу природного газу газорозподільною системою, з одночасним встановленням граничного (максимального) розміру ціни (тарифу) на послуги розподілу природного газу.

Депутати групи «ЗА Майбутнє» обурені позицією монобільшості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 14 Квітня 2021 16:55
олігархи вже порішали ці питання з слугами народу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus