USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Соляна шахта й лікувальна фізкультура: в Луцьку відкрили реабілітаційний центр для бійців

15 Жовтня 2019 13:38
Водолікування, ерготерапія, заняття з практичним психологом, лікувальна фізкультура, фізична терапія – реабілітація бійців у Луцьку включатиме низку комплексних заходів.

Відкрили та освятили Луцький реабілітаційний центр для учасників АТО 15 жовтня. Дійство пройшло за участі представників міської та обласної влади, духовенства, військовослужбовців, медиків та громадськості.

Як розповів керівник закладу Юрій Дубина, центр розрахований на 9 стаціонарних місць і вже найближчим часом медики розпочнуть тестувати новеньке обладнання.

Передбачено, що насамперед заклад прийматиме учасників бойових дій із Луцька, адже саме Луцька міська рада прийняла програму і фінансово забезпечила лікування та реабілітацію бійців із міста. Згодом, залучивши кошти територіальних громад, обласного бюджету, гранти, центр зможе приймати військових із усієї області.

Так, із бюджету Луцька на реабілітаційний центр для учасників АТО було виділено 5 мільйонів гривень, 10 мільйонів гривень по соцеконому спрямовано Кабінетом Міністрів за лобіювання колишнього народного депутата від Луцька Ігоря Лапіна. Загальний бюджет Луцького реабілітаційного центру склав близько 17 мільйонів гривень.
«Це єдиний в Україні амбулаторний реабілітаційний центр, який поєднуватиме в собі і медичну реабілітацію, і психологічну, і фізичну. У середньому курс реабілітації триватиме 8–14 днів», – сказав Юрій Дубина.
Він додав, що в майбутньому штат центру нараховуватиме близько 25 медичних працівників, нині ж є п’ять, зокрема адміністратор, ерготерапевт, масажист, лікар ЛФК.

Також Юрій Дубина звернув увагу на те, що перед тим, як отримати допуск до басейну, ванн чи циркулярних душів, пацієнт повинен бути оглянутий, зокрема, дерматологом, терапевтом.

«Я переконаний, що цей новозбудований, із сучасним обладнанням заклад буде одним із найкращих реабілітаційних центрів для учасників АТО в Україні. Спектр послуг, які надаватимуть у цьому центрі, є дуже широкий. Ми щиро сподіваємося, що цей центр, як і роботи, які в ньому проводитимуть, допоможуть нормалізувати здоров’я бійців, котрі повернулися зі Сходу», – зазначив радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук.
Він зазначив, що в центрі будуть доступними циркулярні душі, басейн, перлинні ванни, соляна кімната, душ Шарко та різноманітні тренажери, наприклад для роботи з опорно-рухового апарату, суглобами.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що відкриття центру напряму пов’язане з минулим святом – Днем захисника України. Він відзначив, що повернення до звичного життя учасниками бойових дій – нелегкий і часто довготривалий процес.

«Сьогодні ми повинні дати можливість нашим героям, нашим захисникам забути війну, поправити здоров’я, реабілітуватися», – сказав Григорій Пустовіт і наголосив, що це єдиний комунальний заклад такого типу.
Також він вручив подяки працівникам ТзОВ «Житлобуд-2», котре займалося реконструкцією приміщень.
Ігор Лапін пригадав, як виникла ідея створити в Луцьку реабілітаційний центр, і наголосив, що лише за тісної співпраці місцевої влади, військовослужбовців, парламентарів і уряду вдалося цю ідею реалізувати.

«Ми всі разом зробили це», – акцентував Ігор Лапін і додав, що в майбутньому центром зможуть користуватися і містяни.
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл зауважив: «Ми турбуємося про всіх воїнів, які перебували там, аби вони здоровими та повноцінними поверталися до своїх сімей. Це найголовніше – турбота про саму людину».
Опісля духівники освятили приміщення центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дядько Показати IP 15 Жовтня 2019 19:54
А чого там ще порохоботський Лапоть бурштиновий примазався. Викинути його до біса!
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2019 21:05
Аж шпига його ставленик не довольний що Лапа теж тут забув зто за нього мазу тягнув)))
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2019 21:07
Дубина довольний )))) вода в басеіні буде тільки на 8 день тижня якого не існує
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2019 21:08
І гнітньов недавно сам локті кусав а тепер перець виглядає за спини де його от кат за посаду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus