USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Соцмережа Google+ закривається після масового витоку даних

9 Жовтня 2018 08:29
Інтернет-гігант Google оголосив про закриття користувацької версії соціальної мережі Google+ після виправлення помилки, яка призвела до можливого витоку персональних даних 500 тисяч користувачів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.

За даними газети The Wall Street Journal, баг в Google+ відкрив для зовнішніх розробників несанкціонований доступ до даних облікових записів з 2015 року по березень 2018 року. В результаті персональні дані 500 тисяч користувачів Google+ могли опинитися в руках зловмисників.

WSJ зазначає, що в Google не стали відразу ж розкривати інформацію про можливий витік даних зі страху завдати шкоди репутації компанії.

У Google пояснили, що програмний збій полягав в тому, що сторонні додатки отримали доступ таких даних профілю Google+, як ім'я, адреса електронної пошти, професія, стать і вік. За їхніми даними, такий доступ мали до 438 додатків.

"Ми виявили та одразу виправили цю помилку в березні 2018 року... Ми не виявили доказів того, що будь-який розробник знав про цю помилку або зловживав API. Ми не виявили доказів несанкціонованого використання даних будь-якого профілю", - заявили в компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus