USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Спецслужбам Канади дозволили тортури

8 Лютого 2012 09:16
Уряд Канади дозволив спецслужбам використовувати інформацію, отриману із застосуванням тортур. Щоправда, лише в тому випадку, якщо від цього залежить безпека населення.

Про це повідомляє ТСН.

Представник міністерства громадської безпеки пояснив, що цей наказ не заохочує спецслужби до застосування катувань і не виправдовує їх. Він лише покликаний забезпечити національну безпеку Канади у виняткових випадках. Видана ця директива була ще в 2010 році, але тільки зараз її оприлюднили відповідно до закону про свободу інформації, передає BBC.

Канадська опозиція вже висловила своє несхвальне ставлення до документу, зауваживши, що він може заохотити інші країни на невиправдане застосування тортур. Зазначається також, що наказ суперечить принципам міжнародного права.

Нагадаємо, що правозахисники нерідко викривали в тортурах владу сусідніх з Канадою Сполучених Штатів. Одним з найгучніших прикладів порушення прав людини вважається сумнозвісна в'язниця Гуантанамо, де американці утримують підозрюваних в тероризмі – часто безстроково і без висунення звинувачень.

Адміністрація закладу допускає з метою впливу на в'язнів застосування імітації утоплення, використання гучної музики і позбавлення сну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Zavtramen Показати IP 8 Лютого 2012 09:36
демократия на марше!))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus