USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

B2B Jewelry заблокували: чи зможуть повернути свої гроші люди

1 Вересня 2020 15:32
Служба безпеки України заблокувала діяльність шахрайської схеми B2B Jewelry, яка обдурювала людей. Приблизно 600 тисяч людей втратили шалені гроші, вкладаючи їх у фінансову піраміду.

Однак чи можливо тепер повернути їх – у матеріалі 24 каналу.

Адвокат Володимир Місечко в ефірі 24 каналу зазначив, вкладниками у B2B Jewelry є люди, які живуть «від зарплати до зарплати». Саме тому для них дуже важливі втрачені гроші.

«Ці люди не захищені. Я надіюсь, що більшість людей все ж зможуть повернути ці кошти. Однак є багато складових», – сказав адвокат.

За словами Місечка, люди точно не повернуть гроші найближчим часом. «Це не станеться завтра чи післязавтра. Це 600 тисяч людей. Кожну особу треба допитати і визнати її потерпілою», – пояснив адвокат.

«Відомо, що за ці кошти було придбано багато нерухомого майна, рухомого, активів. Я впевнений, що більшість коштів вивели закордон, а це вже зовсім інші суди. Тому говорити про те, що це буде найближчим часом – однозначно ні. Цей процес займе 3 – 4 роки», – зауважив Місечко.

Як ствердив Місечко, можливо, якісь кошти все ж вкладники повернуть, але точно не всі. «Витрачати значно простіше ніж повертати. Ці кошти давно у інших активах. Повірте, у цих осіб були доволі непогані консультанти», – заявив адвокат.

Він пояснив, що у Цивільному кодексі є таке розуміння, як «добросовісний набувач». Воно ще більше ускладнює ситуацію.

«2 – 3 купівлі чи продажі відбулось – і вже людина, яка володіє майном, придбаним за вкрадені кошти, є добросовісним набувачем. Через суд визнати це незаконним доволі важко», – запевнив Місечко.

Читати також: Фінансова піраміда, замаскована під ювелірний бізнес, дісталась Луцька

Ще важливим фактором є те, що постраждалі від фінансової піраміди – малозабезпечені люди. Їм буде складно виграти у суді.

Нагадаємо, 27 серпня в СБУ заявили, що заблокували діяльність фінансової піраміди з 600 тисячами вкладників. Саму піраміду не назвали, але мова йшла про B2B Jewelry – на фотографіях СБУ видно магазини ювелірних виробів і «сертифікати» мережі, які видавалися учасникам.

Натомість, засновник фінансової піраміди B2B Jewelry Микола Гонта стверджує, що ювелірні магазини мережі працюють в звичайному режимі, а їхні юристи готують позови до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
я Показати IP 1 Вересня 2020 16:10
придурків хватає....600 тисяч вкладників....ОФІГІВАЮ від людей.... Вас що не навчив ....Сбербанк СРСР , кредитні спілки -"Золоті терези " і т.д. і т.п.
Макс Показати IP 1 Вересня 2020 19:04
"ці люди" прекрасно знали, в чому беруть участь. не вірю жодному, хто каже, що B2B - це не піраміда, а якась там ювелірка. люди знали, на що йдуть. так що нема чого їх жаліти
Віктор Показати IP 2 Вересня 2020 07:03
«А это точно Поле чудес?», — спросил Буратино, заметив табличку «Осторожно — мины!»
Наталч Показати IP 2 Вересня 2020 13:21
В фб до мене одна дама пристала з цією пірамідою. Я стала пояснювати що це піраміда і в такі ігри не граю. Виявилося вона знає, що то піраміда . А далі класика, - поки вона розпадеться ми своє аідібєм і заробити! Говорю - так ти ж дуриш людей. Ну то й що, вони ж розуміють на що йдуть, просто нехай швидше "працюють" і також зароблять. То чого їх жаліти ?
Оксана Показати IP 3 Вересня 2020 22:40
В листопаді 2019 року знайома запропонувала мені долучитися до цього проекту. Я погодилася придбати сертифікат, але попередила, що нікого залучати не буду. Я придбала сертифікат за 1000 грн. Знайома за те, що я стала часткою її мережі, додала до мого сертифіката ще й подарунковий сертифікат. З подарункового сертифіката на мою банківську картку перераховувалися по 50грн 4 тижня (тобто 200грн). По тому сертифікату, що я придбала, виплати мають бути один раз на квартал. В лютому на мій рахунок в В2В було нараховано 1300грн. Я вивела їх на свою банківську карту і витратила на власні потреби. Вже на цьому етапі я повернула свої гроші ще й з 50% "премією". З лютого 2020 на мій рахунок в В2В було 2 нарахування (в травні і серпні). Але зараз ці гроші неможливо вивести на банківську карту. Навіть якщо ця піраміда завалиться, і я не отримаю з цього проекту більше жодної копійки, я не буду вважати себе постраждалою. Бо я вклала 1000грн, а отримала 1500.
Анонімний киянин до Оксана Показати IP 3 Вересня 2020 23:55
Вам пощастило, ви "вскочили" раніше, ніж піраміда почала валитися. А 80% людей, що вкладають гроші в такі шахрайські проекти, йдуть в мінус. От і думайте, чи пощастить вам так у подальшому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus