USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Справи Майдану: ДБР завершило слідство щодо 2 екскерівників МВС

11 Квітня 2020 13:40
Державне бюро розслідувань завершило досудове слідство у двох кримінальних провадженнях стосовно ексзаступника начальника управління громадської безпеки Головного управління МВС у Києві та колишнього заступника начальника управління – начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки столичного ГУ МВС.

Про це поаідомляє Українська правда з посиланням на сайт Офісу генпрокурора.

За даними слідства, 30 листопада 2013 року вказані високопосадовці МВС за злочинним наказом організували незаконне перешкоджання проведенню зборів громадян.

Внаслідок цих дій бійці «Беркуту» та внутрішніх військ МВС витіснили близько 300 протестувальників за межі Майдану Незалежності, чим порушили їх конституційне право на мирні збори.

Дії двох колишніх керівників підрозділів МВС кваліфіковано за ч. 2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 4 ст.41 (виконання злочинного наказу або розпорядження), ст. 340 ККУ (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій).

Після ознайомлення сторін захисту з матеріалами проваджень, обвинувальні акти будуть скеровані до суду.

Як повідомлялося, у 2014 році Міністерство внутрішніх справ виявило, що за наказом командира полку «Беркут» полковника Сергія Кусюка було знищено всю документацію про діяльність спецпідрозділу під час Євромайдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 11 Квітня 2020 13:54
Та ну вас нах... з такими мирними зборами.
zlotniy до Всезнайко Показати IP 12 Квітня 2020 01:37
У вас проблеми з пам'яттю? 30 листопада 2013 року на майдані був мирний мітинг який жорстко розігнали, це вже після цього вийшли сотні тисяч і пізніше почались радикальні дії.
123 Показати IP 11 Квітня 2020 20:43
Яка держава такі і розслідувачі. Це вже повний ідіотизм коли у нас такі мирні зібрання. Більше немає про що порушити провадження? Де справи по теперішній корупції? Для того вивертають старі ніякі справи, щоб не було коли людям мозги вправляти за теперішні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus