USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США бачать вікно можливостей для України досягти успіхів у війні в найближчі тижні, – NYT

21 Жовтня 2022 10:40
Наступні шість тижнів українські військові матимуть можливість просунутися вперед на Донбасі та повернути Херсон, вважають американські посадовці.

Про це йдеться в публікації The New York Times, передає Укрінформ.

Видання зазначає, що водночас у США не передбачають швидкого краху російських сил, який би дав Україні можливість звільнити великі території, як це було у вересні. На думку офіційних осіб, бойові дії, імовірно, триватимуть ще кілька місяців. Серед чинників, як можуть вплинути на хід війни, називають складніші умови у грудні, ступінь готовності путіна до ескалації, єдність Європи на тлі різкого зростання цін на енергоносії, а також потенційну зміну політичної ситуації у США після проміжних виборів у листопаді.

Американські посадовці на умовах анонімності кажуть, що Україна в найближчі тижні має продовжувати використовувати свою нинішню перевагу.

Вони вважають, що український наступ може незабаром змусити російські сили в Херсоні відступити за Дніпро. Як пише NYT, військове командування РФ вже рекомендувало відступити, але Путін поки що не дав згоди.

Також зазначається, що ЗСУ готові просуватися на Луганщині, де, можливо, вдасться оточити та прорвати російські оборонні рубежі й узяти під контроль важливо трасу, якою РФ здійснює постачання своїх збройних сил.

Російська армія стикається з тими самими проблемами логістики, що й на початку війни, констатується в публікації. Зв’язок між підрозділами залишається ускладненим, що змушує їх висувати старших офіцерів ближче до лінії фронту та перешкоджає скоординованому пересуванню. А мобілізовані, яких зараз кидають на поле бою, недостатньо навчені й погано екіпіровані.

Утім, на думку американських посадовців та військових аналітиків, навіть утративши темпи, РФ ще не програла війну. Її армія все ще може проводити широкомасштабні артилерійські операції та поповнювати сили за рахунок примусової мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus