USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

США оголосили новий пакет військової допомоги: є боєприпаси зі збідненим ураном

6 Вересня 2023 21:26
Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні на суму $ 175 млн. До нього увійшли 120-мм снаряди з збідненим ураном для танків «Абрамс».

Про це йдеться у заяві Пентагону, передає УНІАН.

Як повідомлялося раніше, такі танки поставлять Україні у вересні. Також в пакет увійшли снаряди для ракетних систем HIMARS, обладнання для підтримки систем ППО України, артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм, мінометні снаряди, протитанкові комплекси Javelin, TOW и AT-4, понад 3 млн патронів та інші види озброєнь.

«Сполучені Штати будуть продовжувати працювати зі своїми союзниками і партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її невідкладних бойових потреб і довгострокових потреб у допомозі в галузі безпеки», – додали у Пентагоні

Про те, що адміністрація президента США може схвалити поставки ЗСУ снарядів зі збідненим ураном для американських танків Abrams, газета The Wall Street Journal повідомляла в червні.

Видання Politico з посиланням на обізнаного американського чиновника, який побажав залишитися невідомим повідомило, що рішення було прийнято після кількох місяців дебатів щодо бронебійних снарядів, які, як очікується, будуть дуже ефективними проти російських танків.

За кілька місяців до цього Велика Британія оголосила, що разом з танками Challenger-2 відправить в Україну снаряди, що містять збіднений уран. Володимир Путін заявив, що «колективний Захід починає вже застосовувати зброю з ядерним компонентом». Британська влада звинуватила його в «навмисному дезінформуванні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хіросіма Показати IP 6 Вересня 2023 21:32
ядерна не за горами?
Анонім до хіросіма Показати IP 6 Вересня 2023 22:19
Тупі придурки не за горами, а прямо тут

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus