USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США відновили всі санкції проти Ірану

2 Листопада 2018 19:18
Офіційний Вашингтон оголосив про повне відновлення з 5 листопада всіх санкцій проти Ірану, які були скасовані після підписання іранської ядерної угоди.

Про це заявили в п'ятницю держсекретар США й міністр фінансів, повідомляє Укрінформ з посиланням на АР.

"Адміністрація Трампа оголошує про повторне введення всіх санкцій США проти Ірану, які були скасовані в рамках ядерної угоди 2015 року", - зауважує видання.

Обмеження охоплюють судноплавні, фінансові та енергетичні галузі Ірану. Це вже друга хвиля обмежень, запроваджених США після того, як президент Дональд Трамп заявив про вихід американської сторони з іранської ядерної угоди в травні.

Відновлення санкцій має набути чинності в понеділок, 5 листопада. Вони також накладають рестрикції на інші країни щодо закупівлі іранської нафти та нафтопродуктів.

Водночас у США офіційно підтвердили, що ці обмеження не поширюються (на тимчасовій основі) на вісім країн. Як повідомляв Укрінформ, до цього списку входять, у тому числі, Японія, Індія, Південна Корея й Китай. Винятки для них були зроблені в обмін на подальше зменшення імпорту іранської нафти.

У Вашингтоні наголошують, що санкції проти Ірану залишатимуться, допоки Тегеран не виконає вимоги, що включають припинення підтримки тероризму, військової участі в Сирії, а також повного згортання ракетної і ядерної програм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus