USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

США ввели санкції на імпорт російського золота, проти низки оборонних компаній і 57 росіян

28 Червня 2022 18:35
Сполучені Штати та кілька ключових економічних союзників заборонять імпорт російського золота.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну США, передає УНІАН.

Як було оголошено на саміті G7, Сполучені Штати приєдналися до обмежень щодо імпорту російського золота, найбільшого експорту РФ за межами енергетичного сектору, разом з Британією, Канадою та Японією.

Крім того, санкції запроваджено проти сотні компаній («КамАЗ», «Туполєв» і «Союз добровольців Донбасу»), багато з яких мають вирішальне значення для оборонно-промислової бази Російської Федерації, включаючи державну корпорацію «Ростех», а також проти 57 росіян.

Читати ще: Зеленський сказав G7, що хоче закінчити війну цього року

У чорний список Мінфіну США цього разу потрапили, зокрема, проросійські колаборанти (наприклад, Галина Данильченко), пропагандистка Тіна Канделакі та ексміністр оборони РФ Сергій Сердюков.

«Широкі багатосторонні зобов'язання та дії членів G7 цього тижня ще більше обмежили доступ Російської Федерації до технологій, що мають вирішальне значення для їхніх збройних сил. Націлювання на російську оборонну промисловість знизить можливості Путіна і ще більше ускладнить його війну проти України, яка вже страждає від порушених ланцюжків поставок та збоїв у логістиці», – зазначила міністр фінансів США Джанет Єллен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus