USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скандальний екснардеп Онищенко отримав російське громадянство

18 Жовтня 2021 12:04
Колишній народний депутат України Олександр Онищенко отримав російське громадянство і до кінця року має намір відмовитися від українського.

Про це колишній нардеп-утікач розповів виданню «Страна» і додав, що планує виступати в кінних змаганнях за збірну Росії, передає УНІАН.

«З цього року я представляю збірну команду РФ із кінного спорту на чемпіонаті світу, чемпіонаті Європи і вестиму російських спортсменів до Олімпійських ігор, як тренер і спортсмен. А що робити? У мене закінчилися всі іноземні паспорти. Я приходжу в посольства, мені відмовляють. В Україні бардак, кінний спорт занапастили, в країні владу поміняли з шила на мило і толку тут в найближчі роки не буде», – сказав Онищенко.

Колишній депутат також спростував інформацію про те, що він продає своє ранчо в Німеччині.

«Я продав цей будинок ще в 2019-му році російським інвесторам, про що активно писала німецька преса. Це не просто будинок, а цілий спорткомплекс. Зараз тут збірна Росії тренується. Я тут із жовтня став директором і тренером. У мене посвідка на проживання в Німеччині і тут я всі суди виграв», – сказав Онищенко.

Як ми писали, детективи Національного антикорупційного бюро України у грудні 2015 року почали розслідування справи про розкрадання коштів при видобутку і продажу газу за договорами спільної діяльності «Укргазвидобування», у результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

За версією слідства, з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи 1,6 млрд грн, отриманими від реалізації газу, в результаті чого ПАТ «Укргазвидобування» було завдано збитків у розмірі понад 740 млн грн.

Слідство встановило причетність до участі у скоєнні злочинів 29 осіб. Із них семеро, у тому числі організатор схеми Онищенко, перебувають у розшуку.

Влітку 2016 року Верховна Рада позбавила Онищенка депутатської недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, втік із України.

Онищенка затримали наприкінці листопада 2019 року в Німеччині за запитом НАБУ і САП.

У травні 2020 року Німеччина відмовила Онищенку у наданні політичного притулку і закликала його негайно залишити територію країни. Це не перша відмова Німеччини Онищенку. За два роки до цього німецьке посольство в Мадриді відмовилося видати йому національну візу, з якою він міг би претендувати на посвідку на проживання в Німеччині. Для отримання такої візи колишній депутат працевлаштувався директором заснованої ним же німецької фірми, на яку він оформляє придбання елітних коней для власного ранчо.

Тоді ж Вищий земельний суд Ольденбурга відмовив в екстрадиції Онищенка, якого підозрюють у створенні корупційних схем. Судді вирішили, що наразі не можна встановити, чи здійснюється кримінальне переслідування Онищенка в Україні з політичних мотивів. Суд також скасував ордер про арешт екс-нардепа-втікача.

10 січня 2021 року США ввели проти Онищенка санкції за втручання в американські вибори та участь у російській мережі зовнішнього впливу (зокрема, у російській кампанії з дезінформації), яка пов’язана з народним депутатом України Андрієм Деркачем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Танці Показати IP 18 Жовтня 2021 12:25
Для европи,наші корупціонери як манна небесна,їхні крадені гроші зУкраїни працюють на їх економіку.Так же як наші остарбайтери.
??? до Танці Показати IP 18 Жовтня 2021 12:33
Що ви сьогодні приймали, якісь психотропи?
До??? Показати IP 18 Жовтня 2021 12:51
А ,що тут неправильного,де зараз Гантарєви,Фірташі та інші феодали проживають,пентхауси олігархів де?А люди,молодь де працює в Польщі,Чехії,Германії,Великобританії,Італії.Вам видно очі жиром запливли,тому й не бачите
??? до До??? Показати IP 18 Жовтня 2021 14:47
У вас видно куряча сліпота, і такі ж курячі мозги. Жирними буквами написано, ОНИЩЕНКО ОТРИМАВ російське ГРОМАДЯНСТВО... Російське громадянство отримав корупціонер, ТАК ДО ЧОГО Ж ТУТ ЄВРОПА? Очі роззуйте.
До??? Показати IP 18 Жовтня 2021 15:20
Ти або,хворий на голову,або прикидаєшся,ти читав:в статті написано в 2016 році втік в Німеччину,був директором фірми підставної на себе,потім Мадрид,а зараз в Росії.В Європу по твоєму без грошей тікав і фірму організував і судився в Європі теж без грошей.А чому Європа його не видала по запросу України,бо в Європі те ж гроші люблять.Треба свою державу піднімати самим ,а не на європу чи росію,надіятись.Вони тільки висосати кров з України хочуть,рашка сосала століттями і європа тако ж.Слава Україні,смерть ворогам!
??? до До??? Показати IP 18 Жовтня 2021 18:01
Корупціонер їсть ікорку в паРаші, а ватні тролі лайно в сторону ЄС кидають. Дивно. Хоча що дивного, це ж ватні тролі, за зарплату в рублях. Я вашу логіку розумію, біле то чорне, мир то війна, Європа то росія ...
До??? Показати IP 18 Жовтня 2021 21:50
Європа то росія,то нехай би воювали на своїй території між собою,чого заставили Україну здати ядерну зброю під фейкові гарантії,меморандуми.І європа тільки те й робить що виражає *озабоченість*.Якщо в голові нема *олії*,то одним сниться росія, а іншим європа,а що б навести лад в державі,то нема кому.*Любітель*європи,а чого живеш в Україні,Шевченка почитай,там про тебе написано.Комсомолка Меркель+кагебіст Путін=северний поток-2.
??? до До??? Показати IP 19 Жовтня 2021 19:00
О, ватка, задиміла... Тобі не обовязково щось писати, що би всі зрозуміли що ти тупий ватний бот.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus