USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США ввели штрафні санкції на продукти з ЄС

18 Жовтня 2019 18:47
Сполучені Штати ввели в дію штрафні мита на низку продуктів з Європи – вони тепер складають 25 відсотків. Це може призвести до скорочення імпорту з ЄС, пише Deutsche Welle.

Санкції введені як відповідь на незаконні субсидії Євросоюзу для авіабудівного концерну Airbus, заявила влада США на початку жовтня. Арбітраж Всесвітньої торгової організації дозволив Штатам ввести штрафні мита у розмірі до 100 відсотків на товари з ЄС на загальну суму в $7,5 млрд.

У 2018 році обсяг торгівлі між США і ЄС, за даними США, склав близько $1,3 трлн.

У «санкційний» список потрапили продукти харчування з різних країн – оливкова олія з Іспанії, вино із Франції, сир з Італії, вершкове масло з Ірландії, а також інші продукти, наприклад, апельсини і борошно. На сир пармезан буде стягуватися мито в розмірі $6 за кілограм, у той час як до цього було лише $2,15. У підсумку покупцям кілограм пармезану обійдеться вже в $40, а у $45. США є другим за важливістю ринком збуту для пармезану після Франції.

Збільшення мит торкнеться і інших товарів – наприклад, на імпорт літаків додали ще 10%. Аналітики побоюються, що рядові споживачі через збільшення цін перейдуть на більш дешеві товари, і в результаті буде скорочено імпорт продукції з Євросоюзу.

У відповідь на підвищення мит Брюссель загрожує США дзеркальними заходами. Тим більше що в квітні цього року СОТ вирішила аналогічний з вищезазначеним суперечка навколо концерну Boeing на користь ЄС, визнавши, що субсидії США в розмірі $12 млрд порушили принцип чесної конкуренції з європейським Airbus. Тому в 2020 році ЄС може прийняти аналогічне рішення і відповідні мита на американську продукцію.

В Європейському Союзі пригрозили Трампу ввести санкції проти Caterpillar, Xerox і Samsonite International SA, якщо американський лідер введе мита на імпортні автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus