USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США засуджують плани «ЛДНР» провести «вибори» на сході України

13 Вересня 2018 08:44
США приєдналися до Європейського союзу в засудженні намірів підтримуваних Росією угруповань «ДНР» і «ЛНР» на сході України провести «вибори».

Виступаючи 12 вересня у Вашингтоні, речниця Державного департаменту Гезер Науерт назвала такі плани «фальшивими процедурами», які підривають мирні зусилля в регіоні.

«Зважаючи на постійний контроль над цими територіями з боку Росії, справжні вибори – неможливі, це грубо порушує зобов'язання Росії за Мінськими угодами», – додала вона.

За словами Науерт, «за допомогою фальшивих процедур» Москва демонструє «своє нехтування міжнародними нормами і підриває зусилля, спрямовані на досягнення миру на сході України».

8 вересня голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні також розкритикувала оголошення «виборів» і закликала Москву використати свій вплив, щоб зупинити заплановане 11 листопада «голосування».

7 вересня в угрупованні «ДНР» назвали нового «голову» – ним став «голова парламенту» Денис Пушилін. Попередній ватажок угруповання Олександр Захарченко 31 серпня загинув унаслідок вибуху в ресторані в центрі контрольованого бойовиками Донецька.

7 вересня також стало відомо, що угруповання «ДНР» призначило вибори свого лідера на 11 листопада. Рішення про проведення 11 листопада виборів «глави» і «депутатів» напередодні ухвалили і в угрупованні «ЛНР».

Це суперечить Мінським угодам, згідно з якими місцеві вибори на нині непідконтрольних Україні територіях можливі лише після політичного врегулювання конфлікту, у відповідності до українського законодавства і за стандартами ОБСЄ.

Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву, що у випадку проведення голосування його результати будуть «юридично нікчемними, не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
21 Показати IP 13 Вересня 2018 10:01
клали вони на Україну і Європейську спільноту. Як Параша сказала, так вони й роблять... Вони живуть іллюзіями задроч""ого СССР
Степан (Крымчанин) Показати IP 13 Вересня 2018 12:23
А яке діло "дядюшкі Сему" до внутрішніх питань України? Свої вибори вони дуже ретельно захищають від втручання. Це їх право. Але, нагло лізуть во всі країни, диктують умови. Україна незалежна держава, чи неоколонія США?
Я Показати IP 13 Вересня 2018 17:48
Гуантанамо чи бомбардування Белграда у 1999р вони часом не засуджують??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus