USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США затвердили оборонну допомогу Україні у $250 мільйонів

11 Червня 2020 20:00
Офіційний Вашингтон затвердив повною мірою пакет допомоги Україні у сфері безпеки та оборони на суму $250 млн по лінії Пентагону.

Про це повідомило в четвер на офіційній Facebook-сторінці Посольство України у США, передає Укрінформ.

«Відповідно до рекомендацій Міністерства оборони США Конгрес США затвердив весь пакет безпекової допомоги Україні на 2020 рік на суму $250 млн за програмою «Ініціатива безпекової допомоги Україні» (USAI)», – зауважили в українському дипломатичному представництві.

За умовами американського законодавства, 50% допомоги за програмою USAI надається Україні лише за умови здійснення практичних кроків у сфері реформування сектору безпеки і оборони.

Нинішній пакет допомоги США передбачає надання Україні, серед іншого, засобів контрбатарейної боротьби, транспортних засобів, медичного обладнання, здійснення підготовки підрозділів ЗСУ тощо.

Як підкреслили в Посольстві, «це сприятиме посиленню бойової спроможності української армії, але, головне, допомога США спрямована на збереження життя і здоров’я українських воїнів, які борються з російською агресією».

Водночас окремий акцент у пакеті допомоги цього року здійснюється на підтримці ВМС Збройних Сил України, що дуже важливо в умовах агресивної поведінки РФ в акваторіях Чорного і Азовського морів.

У цьому зв’язку Посольство України в США подякувало американським партнерам за продовження потужної підтримки процесу реформ та зміцнення оборонних можливостей України на передовій боротьби з російською агресією.

«Реформа сектору безпеки і оборони України, наближення його до стандартів НАТО є одним з головних пріоритетів українського уряду», – підкреслили в Посольстві України у США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus