USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Стадіон – то стадіон»: історична сесія Луцькради. Фоторепортаж

8 Квітня 2020 16:02
Вхід лише у масках та рукавичках, голосування підняттям рук та лічильна комісія – здавалося б, сесію Луцькради проводять в середньовіччі, але ні, всі ці заходи викликані пандемією коронавірусу та карантинними обмеженнями. Місце для такої події також обрали доволі незвичне – стадіон, хоча якщо дивитися на минулі президентські дебати, то можна сказати, що луцькі депутати у тренді.

Перед входом на «Спортивне ядро» вишикувалась черга – кілька муніципалів перевіряють журналістів на наявність масок та рукавиць, а також проводять температурний скринінг. На території стадіону лише декілька депутатів, але всі вони в засобах особистого захисту.
До сесії все готове – це і стільці, відстань, між якими два метри, й імпровізована президія зі столу, місце на якій мав зайняти виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

«Дотримайтесь відстані два метри, покажіть приклад лучанам», – закликав колег депутатів виконувач повноважень мера.
Втім, сесія розпочалася не відразу, адже перед цим відбулося засідання комісій, тож депутати порозбивалися на окремі групи та обговорили питання, які мали бути у порядку денному. Відзначимо, що сьогодні на розгляд депутатів винесли сім питань – усі важливі з точки зору життєдяльності міста. Обравши членів лічильної комісїі, сесію нарешті розпочали. Кожен з депутатів висловлював свою думку щодо підтримки рішення не натисканням кнопки, як зазвичай, а підняттям руки.
Спочатку обранці громади внесли зміни до регламенту, відповідно до яких позачергові сесії Луцької міської ради в умовах карантину проводитимуть у режимі відео та аудіо конференцій.

Потім депутати підтримали проєкт рішення про страхування працівників усіх лікувальних закладів міста (і міського, і обласного підпорядкування) у разі їхнього захворювання на COVID-19. Якщо працівники луцьких лікарень захворіють на коронавірус, то вони отримуватимуть страховку від 10 до 20 тисяч гривень.

Не оминули під час сесії і питання завищених цін на ліки та продукти, відтак звернулися до антимонопольного комітету, аби державний орган перевірив обґрунтованість підвищення цін.

Також у місті розширили перелік соціально-значимих об’єктів, яким дозволена робота у період карантину, зокрема відтепер можуть працювати магазини побутової хімії; магазини насіння і садівничих матеріалів, агрохімікатів; веломагазини та веломайстерні; магазини та майстерні оптики; майстерні з виготовлення ключів; майстерні з ремонту взуття.
Окрім того, депутати підтримали раніше анонсований проєкт рішення про скасування орендної плати за майно для луцьких підприємців, які не працюють в період карантину.

Сесія добігала кінця, але й тут не обійшлося без ексцесів. Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук подякував колегам за те, що вони все ж відкликнулися та прийшли на сесію, але це зробили не всі. Посадовець звернув увагу на відсутність депутата Павла Данильчука, який в фейсбуці написав, що сесія на стадіоні ніби-то порушує заборони Кабміну в період карантину.

Читайте також: «Аби Вас не запакували», – Поліщук до Данильчука, який погрожував депутатам поліцією

Зокрема, Ігор Поліщук закликав депутата ще раз передивитися законодавство, адже жодних порушень немає, а прийняті на сесії рішення вкрай необхідні для міста.
Після ще кількох виступів депутатів, у яких вони закликали дотримуватися правил карантину, історичну сесію Луцькради нарешті оголосили закритою.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Читач Показати IP 8 Квітня 2020 16:24
Щось забагато світлин для такої події. І забагато сітки на паркані!
Отакої Показати IP 8 Квітня 2020 16:40
В чому історичність,може поясните...
до отакої Показати IP 8 Квітня 2020 17:04
земельку продали, тому і зібралися. а скоро вибори і будуть інші
Фотоальбом Показати IP 8 Квітня 2020 17:26
про нас,"любимьіх"...
Виборець Показати IP 8 Квітня 2020 20:23
Дендіберін на стадіоні в своїй стихії, правда, без канаркової краватки , сексуальний Женік сьогодні в тренді, навіть під маскою читається мачо ! Всі інші - рівні і рівнонаближені до слуг народу. От у панянок облом - ні тобі ефекту від Оріфлейм, ні від Максфактор, ні ботоксу, ні тату - брів - все коту під хвіст. А от депутати за сіткою і куфайка, яка не застібається на конферансьє, - то дуже вже навіває якусь алегорію ! Але головне, шоби не були прийняті рішення вірусними !
Kolyan Показати IP 8 Квітня 2020 21:50
Трудоголіки! Нащастя covid19 не вибирає, з ким мати справу.
Сєрий Показати IP 8 Квітня 2020 22:19
А як же постанова КМУ "більше двох не збиратись", чи може повідомлення в поліцію не було!? Чи може стадіон не громадське місце!? Чи може нашим депударам можна порушувати закон? Чому поліція на підставі публікації не порушила справу? Це просто капець...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus