USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стан активістки Катерини Гандзюк погіршився

26 Серпня 2018 11:39
У активістки та радника міського голови Херсона Катерини Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою, погіршився стан здоров'я.

Про це повідомляється у Facebook-спільноті «Хто замовив Катю Гандзюк?», яку створили друзі Катерини, активісти й журналісти. Також інформацію про її стан підтвердила й адвокатка Гандзюк Євгенія Закревська, повідомляє Hromadske.

Для Гандзюк просили передати необхідні ліки, яких немає в Україні. У спільноті зазначили, що кошти на них є. Пізніше у повідомленні додали, що ліки вдалося знайти за дві години.

«Досвіду лікування опіків такого масштабу немає не тільки в нашій країні, але і в будь-яких інших державах, тому доводиться вдаватися до новітніх препаратів, які не встигли пройти сертифікацію в нашій країні, а тому, придбати їх можна тільки за кордоном», — йдеться у повідомленні.
31 липня біля під'їзду невідомий чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімації.

Поліція кваліфікувала напад на активістку Гандзюк як замах на вбивство. Жінка отримала близько 30% опіків шкіри. Адвокат повідомив, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

1 серпня Гандзюк перевели до лікарні в Києві. Під будівлею Міністерства внутрішніх справ кілька десятків людей вийшли на акцію «Покарати зло». Учасники заходу вимагали від правоохоронців ефективного розслідування нападів на журналістів та активістів. Тим часом, Гандзюк надали держохорону.

3 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання підозрюваного у нападі на Гандзюк. 6 серпня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід для підозрюваного Миколи Новікова. Його взяли під варту.

Пізніше поліція опублікувала фото ймовірного другого нападника на Катерину Гандзюк. СБУ розпочало кримінальне провадження щодо замаху на вбивство херсонської активістки Гандзюк.

Також 20 серпня суд узяв під варту другого фігуранта справи про напад на Гандзюк — Віктора Горбунова. Його взяли під варту.

21 серпня у Херсоні суд обрав запобіжний захід ще двом підозрюваним у причетності до вчинення замаху на вбивство на радницю міськголови Херсонської міської ради Катерини Гандзюк — Сергію Торбіну та Володимиру Васяновичу.

22 серпня підозрюваного в нападі на Гандзюк Миколу Новікова відпустили з-під варти. У МВС повідомили, що Новіков має право позиватися проти поліції.

Також 22 серпня підозрюваного в нападі на Гандзюк В'ячеслава Вишневського відправили під домашній арешт на час слідства.

23 серпня Херсонський міський суд узяв під варту підозрюваного у нападі на радницю міськголови Херсона Катерину Гандзюк Микиту Грабчука на 60 діб.

Четверо з п’яти підозрюваних у нападі Гандзюк зізналися у скоєнні злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus