USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Стара банда рветься до влади», – луцькі «радикали» про спробу відкликати їх

11 Липня 2017 17:00
Члени фракції РПЛ у Луцькій міській раді вважають, що ініційований політсилою БПП «Солідарність» та олігархічною групою «Континіум» процес відкликання депутатів міськради є спробою захопити владу в місті та називають це розправою за їх перешкоджання «Континіуму» в грабуванні Луцька і доведення його до банкрутства.

10 липня ввечері окремі ЗМІ поширили інформацію про те, що, буцімто, відбулись збори громадян, які хочуть ініціювати відкликання депутатів міської ради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. З цього приводу вже висловився експерт з виборчого законодавства, який зауважив, що ініціатори відкликання по-своєму трактують законодавство, намагаючись відкликати депутатів меншою кількістю голосів, аніж це передбачено законом. Натомість, окремі депутати переконують, що в цьому процесі є сильний каталізатор – фінансова допомога «Континіуму», адже навіть ті, хто будуть збирати підписи, отримають за це плату.

Депутат Сергій Була не бачив жодних оголошень в ЗМІ про проведення зборів, а з фото в пресі зауважив, що частина присутніх на заході – працівники заводу. Спробу зі сторони окремих осіб позбутися невигідних депутатів він пов’язує з фінансовими планами олігархічної групи «Континіум» на Луцьк. Зокрема, це чітко прослідковується з планомірним доведенням менеджментом «Континіуму» ДКП «Луцьтепло» до банкрутства та спробою через надумані борги фірми-офшори захопити підприємство.

Відтак, на людей, які протидіють такому грабежу, і депутатів, які підтримали зміну секретаря ради, почався тиск.

«Одна (Юлія Вусенко, - ВН) воювала за те, аби возити сміття зі Львова у Луцьк, інші – аби не платити за оренду землі і мати прибуток з «Луцьктепла», - пояснює депутат та зауважую, що зробив правильний вибір, підтримавши свого часу на посаді секретаря депутата Ігоря Поліщука.

ЧИТАТИ ЩЕ: «РОБОТУ ОЦІНЯТЬ НЕ КЛОУНИ В ПРЕЗИДІЇ, А ВИБОРЦІ», – ДЕПУТАТИ ЛУЦЬКРАДИ ПРО ВІДКЛИКАННЯ

Заступник міського голови та депутат Костянтин Петрочук, як і його колеги, жодних повідомлень в ЗМІ щодо проведення зборів не бачив. З його слів, це не ініціатива виборців, а певних осіб, які прикриваються людьми – депутат має сумніви щодо того, що всі, хто були на зборах – лучани.

«Є певні структури, які мають плани на місто і хочуть на це впливати. Я і мої колеги заважають цьому, тому нас вирішили усунути», - пояснює депутат.

Що стосується відкликання, то, зі слів депутата, якщо і є незадоволені люди, то вони приходять і прямо заявляють про недопрацювання. Проте, жодного такого візиту чи звернення депутат Петрочук за останній час не бачив. Більше того, він володіє інформацією про те, що людям платять гроші за збір підписів.

«Людям, які збирають ці підписи, платять. Ми будемо перевіряти кожен підпис. Буду питати людей, чим саме вони незадоволені», - пояснює депутат.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ РЕАЛЬНО ВІДКЛИКАТИ ДЕПУТАТІВ ЛУЦЬКРАДИ

Його колега по сесійному залу Аркадій Соломатін, як і інші, про збори щодо відкликання дізнався в Фейсбуці вже після їх проведення. Його дивує той факт, що очільник обласного осередку БПП Роман Романюк, який є керівником Волинського обласного центру зайнятості, проводив їх в час, коли мав би перебувати на роботі.

«Якщо голова обласної партії БПП - «Блоку Панамських Патріотів так хоче збирати підписи, то чому не збирає їх проти тих, хто приймав диктаторські закони 16 січня у Верховній Раді. Чомусь тоді не збирали. Після них розстріляли на Майдані, ні одного винного реально не покарали. БПП невигідно говорити, хто це був. Моя особиста думка – бояться сказати правду», – каже пан Соломатін та зауважує, що він не є членом будь-якої партії, а голосували за нього жителі Вишкова.

Натомість, дії очільників БПП, які ініціювали збори, він назвав «брудними підлабузницькими методами». «Після Партії регіонів вони (БПП, - ВН) нічого нового не придумали. Це недобитки, які пішли з «регіоналів», - заявив Соломатін.

Натомість, дії, спрямовані на відкликання неугодних депутатів він називає спробою захопити владу.

«Стара банда рветься до влади», - каже Аркадій Соломатін.

Попри це, зізнається, що і сам готовий скласти мандат, якщо його критиканти доведуть, що вони працюють ефективніше.

«Якщо ці активісти Блоку Панамських Патріотів зроблять три дороги на Вишкові, то я і сам складу. На вулицях Селищній, Героїв УПА та Зінковецькій» - резюмує Соломатін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик-СОЛОМАТІНУ Показати IP 12 Липня 2017 10:04
спроба захоплення влади ? а заяву в СБУ слабо написати ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus