USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Старий Луцьк» приборкав «Зубрів» у фіналі Першої ліги. Фоторепортаж

5 Травня 2018 09:17
Баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет » впевнено переміг «Вінницьких зубрів» у першому фінальному поєдинку Першої ліги чемпіонату України з баскетболу – 89:66.

Матч відбувся 4 травня у спорткомплексі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Нагадаємо, що в попередній грі, здолавши баскетбольний клуб «ДіДіБао» з Кам’янця-Подільського (84:78), БК «Старий Луцьк - Університет» вийшов до фіналу Першої ліги.

Впродовж стартових хвилин першої чверті команди не відпускали одна одну більше, ніж на 2 очки, однак трьохочковий від Олександра Прозапаса дозволив лучанам трішки відірватися від суперника з Вінниці – 19:13, а наприкінці десятихвилинки Олег Салтовець своїми вдалими діями під кільцем «Зубрів» дозволив «Старому Луцьку» виходити на другу чверть з десятиочковою перевагою – 23-13.

У першій половині другої чверті лучани відчули запах крові і продовжили нарощувати гандикап: спочатку Салтовець забив 2 з фолом, а в наступній атаці «трьошку» закинув Едуард Федчкук, також три очки «поклав» і Дмитро Швагринський, що дозволило відірватися на 20 очок – 43:23. Однак тренер лучан Володимир Журжій був змушений брати тайм-аут, коли його підопічні довго не могли забрати підбирання біля власного кільця. Напевно, луцькі баскетболісти зрозуміли настанови керманича, адже одразу після тайм-аута Швагринський закинув з дальньої дистанції. Також вдалими діями відзначився Володимир Коцько, який змусив шаленіти вболівальників після класного блок-шоту. До слова, вже в наступній атаці Федчук закинув «три», тож команди пішли на перерву з рахунком 51:32.

Після перерви гра продовжилася у тому ж дусі – вінничанам вдалося скоротити відставання до 16 очок, однак до чогось більшого діло не дійшло – у цьому допомогла «трьошка» від Юрія Карпенка, а також вдалі дії лідерів команди Салтовця та Глушка. Забігаючи наперед, скажемо, що Олег Салтовець став найрезультативнішим у лучан, набравши 23 очки та зробивши 18 підборів.

Старт останньої десятихвилинки запам’ятався дальнім кидком від Глушка. Граючий тренер «Вінницьких зубрів» Микола Здирка постійно брав тайм-аути, однак це не надто допомагало його підопічним, адже лучани продовжували вести матч до переможного кінця. У цій чверті варто згадати серію трьохочкових, коли в трьох підряд атаках дальніми кидками відзначилися Карпенко, Прозапас та Федчук. Маючи двадцятиочкову перевагу за 2 хвилини до кінця зустрічі, Володимир Журжій дав зіграти молодим гравцям. Відтак, лучани перемогли з 23-очковою перевагою – 89:66.

Вже у наступному поєдинку у Вінниці «Старий Луцьк – Університет» може оформити чемпіонство у Першій Лізі чемпіонату України з баскетболу, тож тримаємо кулаки за наших.

Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus