USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

«Старий Луцьк» завдяки новачку переміг львівську «Політехніку-Галичину»

24 Січня 2024 16:22
Баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» завдяки 34 очкам новачка Олександра Кольченка перервав серію поразок, обігравши львівську «Політехніку-Галичину» – 89:96.

Нагадаємо, що після невдалого домашнього баблу, в якому «Старий Луцьк» програв у всіх трьох іграх, в складі лучан відбулися кадрові зміни: команду покинули Євген Коровяков та Кирило Панфілов, натомість приєдналися Дмитро Липовцев та Олександр Кольченко.

Новачок Кольченко вийшов у старті та одразу приніс користь, відповівши ендваном львівʼянину Карпюку, який відкрив рахунок. Загалом у стартові хвилини була тягуча гра: команди обмінювалися очками, при цьому робили багато втрат. Наприкінці чверті перевага переходила від однієї до іншої команди. Але три трьохочкових від Кольченка та очки Глушка дозволили «Старому Луцьку» виграти першу десятихвилинку – 20:24.

На початку другої чверті Бартоломеєв та Марків обмінялися дальніми влучаннями. Невдовзі «трьоху» влучив і Глушко, зробивши +5 для лучан. При цьому «політехи» не дозволили «Старому Луцьку» піти у ще більший відрив, а поступово скорочували відставання. За три хвилини до великої перерви Ходов вивів львівʼян вперед – 41:40. Саме «Політехніка-Галичина» була лідером після двох чвертей – 43:41.

По перерві лучани завдяки 6 очкам Томаса та черговій «трьосі» Кольченка здійснили ривок 9:3 та повернули собі перевагу – 46:50. Тренери львівʼян зреагували на це тайм-аутом, проте корективи не надто вплинули на гру львівських баскетболістів. Кольченко та Томас продовжили набирати очки, тож невдовзі перевага «Старого Луцька» зросла до +8. Водночас у лучан були проблеми з командними фолами, тож з кожним порушенням правил «політехи» ставали на лінію штрафних та до кінця третьої чверті скоротили відставання до -4 – 66:70.

Завдяки ривку 6:2 «Політехніка» зуміла зрівняти рахунок на старті четвертої десятихвилинки – 72:72. Однак у лучан продовжив феєрити Кольченко: новачок закинув сьому «трьоху» в матчі та влучив усі три штрафні після фолу на периметрі, повернувши перевагу в +6. «Політехніка» певний період часу стримувала лучан, але за 4 хвилини до фінальної сирени Томас зробив +8 для своєї команди (78:86), і львівʼяни взяли тайм-аут. Після цього Дюпін влучив неймовірні три з фолом та довів перевагу до 12 очок. «Старий Луцьк» дозволив львівʼянам трішки скоротити відставання, але святкував перемогу – 89:96.

Новачок Олександр Кольченко з 34 очками став найрезультативнішим гравцем «Старого Луцька» у цьому матчі. Завтра лучани зіграють другий матч баблу проти БК «Рівне».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ваня Показати IP 24 Січня 2024 19:48
Накінець то

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus