USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Столицю Індії охопив небезпечний токсичний смог

8 Листопада 2018 13:37
Небезпечне екологічне лихо накрило Нью-Делі – столицю Індії – після святкування головного фестивалю країни Дівалі. Там масовий запуск феєрверків та петард спричинив токсичний смог.

Про це інформує 24 канал з посиланням на сайт AP.

Повітря в Нью-Делі досягло позначки забруднення в 681 бал через те, що десятки тисяч людей запустили безліч феєрверків і петард під час святкування індуїстського фестивалю Дівалі, хоча напередодні індекс забруднення повітря становив 200 балів.

На фестивалі запустили безліч феєрверків та петард

Уряд також звинувачує у екологічній проблемі фермерів, оскільки на забруднення повітря впливає і горіння стерні на сільськогосподарських полях.

Для того, щоб уникнути забруднень, школи закрили на канікули. Адже зазначається, що такий рівень забруднення атмосфери у 20 разів вищий за безпечну для життя людини позначку, тому токсичний смог може серйозно посилити захворювання серця чи легень. Міцевий житель Ріас Ахмед заявив, що навряд чи забруднення повітря буде зменшуватися в Нью-Делі та навколо нього.

На період високої забрудненості повітря у місті закрили школи

Влада намагається зменшити шкідливий пил, розпилюючи воду в багатьох районах та замовляючи покриття для будівельних майданчиків. Окрім того, електростанції на вугіллі в місті закрили та заборонили в'їзд дзельних вантажних автомобілів.

Нью-Делі охопив токсичний смог
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus