USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Стрілянина біля «Променя» у Луцьку: уродженець Луганщини, який поранив двох чоловіків, отримав умовне

10 Жовтня 2021 15:13
В обласному центрі Волині злочинець, який у травні минулого року підстрелив біля «Променя» двох чоловіків, отримав умовне покарання. Зазначимо, що йдеться про Дмитра Вусенка, який є колишнім чоловіком депутатки облради від ЄС Юлії Вусенко.

Відповідний вирок виніс Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Злочин трапився 9 травня минулого року близько першої години ночі. Поблизу розважального центру «Промінь» обвинувачений, який є уродженцем міста Антрацит Луганської області, здійснив по чотири постріли у двох потерпілих пістолетом «Форт 17Р». Ця марка пістолета є гладкоствольною вогнепальною зброєю самозахисту, що відноситься до травматичної зброї з вогнепальним принципом метання снаряду.

Внаслідок пострілів чоловіки отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

У суді стрілок визнав свою вину частково, заперечивши наявність в його діях хуліганства. Він зазначив, що застосував пістолет, оскільки відчув загрозу своєму життю, однак не став заперечувати того, що неправильно оцінив ситуацію. Обвинувачений також повідомив, що будь-яких предметів в руках потерпілих чи інших осіб він не бачив. Зі слів чоловіка, він носив з собою зброю, оскільки в 2018 році на нього був скоєний напад.

Він повідомив суду, що примирився з потерпілими, просив неодноразово вибачення в останніх, відшкодував матеріальну та моральну шкоду.

Натомість потерпілі розповіли суду, що в ту ніч обвинувачений попросив у них цигарку в агресивній формі, а потім запропонував їм відійти поговорити. Діставши пістолет, він націлив його в голову одному з потерпілих та почав стрілянину. Постріли були нехаотичні та прицільні. Потерпілі чоловіки також зазначили, що свідками події була компанія неповнолітніх, а також чоловік та жінка, яка кричала обвинуваченому, щоб той зупинився.

Вони зазначили, що обвинувачений попросив у них вибачення, у них відсутні претензії морального та матеріального характеру. Поклалися на думку суду щодо міри покарання.

Допитавши свідків та дослідивши докази, суд дійшов висновку, що вина стрілка доведена повністю. Відтак суд призначив йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі, змінивши на рік умовного.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
дідо Показати IP 10 Жовтня 2021 15:40
це замах на вбивство, а не хуліганка....хтось взяв великого хабаря...і наступний раз він когось убє.
11 Показати IP 10 Жовтня 2021 16:09
Чоловік Юлії Вусенко хто не знає))))
Сталін Показати IP 10 Жовтня 2021 16:34
Тобто сєпарське бидло постріляло спокійно людей ,як в тирі,після того воно "осознало" та вимолило ПРАБАЧЕННЯ а йому за це "условка" ...з...бісь короче,суддя нічьо не брав,тєрпіли всі без претензій..яка краіна таке і покарання!!
007 Показати IP 10 Жовтня 2021 19:18
Цікаво чому не захищає свою луганд@нію ? І наче зброю навіть має . Але ж воно бидло сц@кливе приїхало сюди , і стріляє в людей . А суддя хабарник !!! бо тільки за те що помахав перед обличчям зброєю то вже три роки , а тут ще й стріляв по людях і рік умовно п....….........
лучанин до 007 Показати IP 11 Жовтня 2021 11:45
"що примирився з потерпілими, просив неодноразово вибачення в останніх, відшкодував матеріальну та моральну шкоду.". Це потерпілі б..ло.
федь Показати IP 10 Жовтня 2021 20:27
5років."педруччо" тре було дати,саме то..
І Показати IP 10 Жовтня 2021 21:44
Діма це кончене бидло, гнати його в шию як щура паршивого
Олег Показати IP 11 Жовтня 2021 10:08
За те, що вкрадеш бутилку коньяку в супермаркеті, посадять на три роки. А тут замах на вбивство із застосуванням вогнепальної зброї, при чому на двох людей і рік умовного???? Україна..., що ще сказати!
Суддя Показати IP 12 Жовтня 2021 06:27
А що вам не ясно?Взяли відпускні і відпустили!
I Показати IP 12 Жовтня 2021 14:01
Бывший
I Показати IP 12 Жовтня 2021 14:04
Кто сказал что оружие огнестрельное?
Олег до I Показати IP 12 Жовтня 2021 15:24
Цитата із статті: "Ця марка пістолета є гладкоствольною вогнепальною зброєю самозахисту, що відноситься до травматичної зброї з вогнепальним принципом метання снаряду."
Oleg Показати IP 12 Жовтня 2021 21:22
Знайомий з Дмитром декілька років, нормальний чоловік , за місцевих набагато порядніший.
I до Oleg Показати IP 13 Жовтня 2021 01:12
А мне достаточно было 5 мин знакомства с ним, чтоб это понять)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus