USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Су-34 справні на 60-70%», – полонений підполковник про стан літаків РФ

11 Березня 2022 21:43
Полонені російські пілоти розповіли про справність літаків армії РФ. З їхніх слів, Су-34 справні на 60-70%, а нові Су-30 не годяться для боїв.

Про це льотчики повідомили під час пресконференції 11 березня, інформує 24 канал.

Читати ще: «Зрозумів, що ціль – не військові об’єкти. Але наказ виконав», – полонений пілот РФ

Полонених льотчиків журналісти розпитали про техніку, якою вони руйнують домівки українців. Вони сказали те, що й не було таємницею – нові літаки в них більш-менш, а ось стан старих плачевний.

Зокрема, підполковник Максим Криштоп, який є заступником командира 47-го авіаційного полка ВЧ 45117 ПС РФ, повідомив, що понад третина літаків Су-34 у його частині - несправні.

«У частині, де служу я, укомплектованість авіаційної техніки складає 100%. Але справність залишає бажати кращого – тримається на рівні 60-70%»,– заявив він.

Слід зазначити, що Су-34 взяли на озброєння лише у 1990 році.

Читати ще: Ще один міф про російську армію розвінчано: чим воює убогий агресор

Також долучився до розмови і його колега з окупованого Криму – полонений Олексій Головенський. Він розповів, що у їхній частині старі літаки нещодавно замінили на модернізовані. Це підтверджує, що Росія систематично використовувала анексовану територію для підготовки нападу.

«У моєму полку (місто Саки) дві ескадрильї Су-24 і Су-30. Су-24 не літають, бо вони старіших, перших версій, їх недавно поміняли на модернізовані. А друга ескадрилья була повністю оснащена Су-30, які дуже маневрені. Але з досвіду скажу, що для ведення бойових дій вони не годяться. Я літав і не знав, що мене збивають, хоча все увімкнуто», - пояснив пілот.

Читати ще: Джавелін – «спис», який наводить жах на російських загарбників

Нагадаємо, станом на 11 березня з початку війни російські війська втратили понад пів сотні літаків і більше 80 гвинтокрилів.

На фото - уламок російського винищувача Су-34 знайдений на Київщині після майстерної роботи української ППО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus