USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сучасні покупці поводяться, як їхні бабусі й дідусі. Дослідження

29 Листопада 2022 23:28
Сучасні покупці поводять себе як їхні бабусі й дідусі, споживча поведінка схожа на поведінку 1970-1980-х років.

Про це пише Асоціація ритейлерів посилаючись на дослідження IRI, інформує The Village.

Покупцям доводиться адаптуватися, бо ціни в супермаркетах зростають через інфляційний диск. Крім того, збільшуються ціни на енергоносії, повільно зростає заробітна плата і фіксують дефіцит пропозиції.

Більше половини, близько 58% споживачів, економлять на найнеобхіднішому – на їжі та опаленні. А більше третини, 35%, покладаються на особисті заощадження та позики для оплати рахунків.

У Європі 30% споживачів змінюють місце покупок заради кращої пропозиції: 26% підуть до іншого магазину, якщо їхній звичний бренд недоступний, 34% – якщо товар не за акцією.

Також 22% здійснюють менше поїздок, а 21% планують, скільки вони витрачають: частіше порівнюють ціни на подібні продукти (58%); оцінюють, скільки товару їм потрібно, аби менше споживати та витрачати (49%). Покупці також частіше шукають товари зі знижками, навіть якщо вони протерміновані (40%).

Крім того, споживачі почали частіше купувати їжу додому. А коли обідають поза домом, більшість надає перевагу більш дешевим закладам громадського харчування, як-от ресторани швидкого обслуговування (про це свідчить зростання середнього чека порівняно з цінами в меню).

Дослідження проводили на 14 основних ринках Європи, США та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus