USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд продовжив арешт Медведчука і арештував його майно: вагон-ресторан з коштовностями і майже 300 картин

22 Червня 2022 14:00
Личаківський районний суд Львова продовжив арешт депутата Верховної Ради Віктора Медведчука до 9 серпня.

Про це йдеться у рішенні суду, яке було прийнято 9 червня.

Суддя задовольнив клопотання прокурора Офісу генерального прокурора і продовжив термін утримання під вартою без визначення розміру застави строком на 60 днів до підозрюваному Медведчуку.

Захист депутата звернувся до Верховного суду з проханням про передачу даного клопотання на розгляд до Печерського районного суду Києва, але колегія суддів Касаційного кримінального суду відмовила в цьому.

Також суд ухвалив рішення арештувати майно Віктора Медведчука. Серед іншого йдеться про кількасот картин і залізничний вагон-ресторан.

17 червня слідчий суддя задовольнив клопотання генерального прокурора та наклав арешт на майно підозрюваного Медведчука, яке було виявлено у процесі проведення обшуку 7 червня 2022 року в будинку та земельній ділянці, які належать йому на праві приватної власності.

У суді навели список арештованого майна:

279 картин;

4 статуетки;

10 годинників;

5 чашок;

1 келих;

1 піднос;

2 вази;

1 графин;

2 підставки;

2 срібних підстаканники;

1 чайник;

31 коробка з елементами посуду;

залізничний вагон-ресторан з меблями, предметами інтер'єру та посуду.

Як відомо, одіозний проросійський політик Віктор Медведчук обвинувачується у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від ОПЗЖ (перебуває у розшуку), посадовими особами російської федерації та іншими діячами вчинили замах на розграбування національних цінностей – незаконного видобутку нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованої території АР Крим які, відповідно до Конституції України, є власністю українського народу.

Читати ще: Медведчук зізнався, як Порошенко вивів з держвласності нафтопровід та купував вугілля в «ДНР». Відео

Окрім того, за даними слідства, народний депутат України надав керівництву росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Він здійснював збір інформації щодо місць дислокації військових формувань України, проведення заходів бойової підготовки, надавав сприяння в залученні громадян України до реалізації заходів на шкоду державі для дестабілізації суспільно-політичної ситуації.

Читати ще: Медведчук звернувся до президентів України та РФ з проханням обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Червня 2022 09:29
все продати в європі і гроші для ЗСУ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus