USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд стягнув з волинського фермерського господарства понад 16 млн грн

13 Листопада 2022 17:29
Господарський суд Волинської області стягнув з фермерського господарства «Західний Буг» на користь ТОВ «Волинь-зерно-продукт» понад 16 мільйонів гривень боргу.

У позовній заяві товариство з обмеженою відповідальністю «Волинь-зерно-продукт» просило стягнути з фермерського господарства «Західний Буг» 16 мільйонів 367 тисяч 633 гривні боргу згідно з договором купівлі-продажу: основний борг – 12 мільйонів 590 тисяч 487 гривень, 3 мільйони 777 тисяч 146 гривень – штраф.

Суд встановив, що відповідно до умов договору продавець зобов'язувався продати у власність покупця засоби захисту рослин, насіння, мінеральні добрива, зернові та олійні культури, дизпаливо, мікродобрива та інший товар. А покупець, своєю чергою, зобов'язувався прийняти цей товар та своєчасно оплатити його в порядку та на умовах, передбачених цим договором.

Фермерське господарство визнало суму заборгованості в розмірі понад 12,5 млн, однак позивач також просив стягнути з відповідача майже 3,8 млн штрафу за порушення строків оплати товару на підставі одного з пунктів договору. Цим пунктом визначено, що у разі порушення строків оплати (невиконання умов договору) покупець сплачує продавцю штраф у розмірі 30% від вартості поставленого та неоплаченого або несвоєчасно оплаченого товару.

Відповідач у відзиві просив зменшити розмір штрафних санкцій до 5% від суми нарахованих санкцій, посилаючись на форс-мажорні обставини, а саме - воєнний стан в Україні. Однак суд не знайшов підстав для задоволення відповідної заяви, бо сторони самостійно визначили відповідальність за договором, а договір не визнано недійсним.

Відтак суд повністю задовольнив позов «Волинь-зерно-продукту» та стягнув з фермерського господарства понад 16 мільйонів гривень боргу та штрафу.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що ТОВ «Торговий дім «Агроальянс» хоче стягнути з фермерського господарства «Західний Буг» понад 2,1 мільйона гривень боргу. Нині у справі відбуваються судові засідання.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus