USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Суддя Чаус заявив про повернення в Україну. Відео

17 Травня 2021 13:15
Колишній суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус вперше вийшов на зв’язок після викрадення у Молдові на початку квітня. Він запевнив, що скоро повернеться в Україну.

Відповідне відеозвернення він опублікував у своєму Telegram-каналі.

Чаус запевнив, що перебуває у безпеці. Він також заявив, що готовий співпрацювати з правоохоронними органами України. За словами судді, викрадення дійсно було, але не в цьому році, а ще в 2016 році.

«Відносно викрадення хочу сказати, що воно дійсно було. Але було не зараз, а в 2016 році. З тих пір мене постійно залякували розправою, змушуючи тим самим перебувати в Молдові. Люди, причетні до цього боялися і бояться, що я повернуся і почну говорити», – пояснив він.
Чаус не назвав місце свого перебування, але підкреслив, що дуже скоро повернеться в Україну і разом зі своїми адвокатами дасть всі відповіді на запитання, які цікавлять українські правоохоронні органи, зокрема НАБУ та ДБР.

Цікаво, що відео з Чаусом при збереженні з його каналу називається «Привіт, Петро Олексійович!».

«Здрастуйте, мене звуть Чаус Микола Олексійович. Як бачите, я живий-здоровий і все у мене в порядку.

Наразі я знаходжуся в повній безпеці і добре почуваюся. Крім того, всі мої кінцівки на місці і щелепа без видимих ​​пошкоджень.

Зараз не можу повідомити про своє місцезнаходження. Але змушений сказати про себе, тому що багато хто намагається спекулювати на моєму нібито викраденні.

Кому це вигідно – можна тільки здогадуватися.

В першу чергу хочу звернутися до своєї дружини. Світлано, прости мені за те, що тобі і нашим дітям довелося пережити. Але так треба було зробити. Найближчим часом, обіцяю, все налагодиться, а ті, хто винен в наших бідах, понесуть заслужене покарання.

Щодо викрадення, хочу сказати, що воно справді було. Але не зараз, а в 2016 році. Відтоді мене постійно залякували розправою, змушуючи тим самим перебувати поза домом.

Люди, причетні до цього, боялися і бояться, що я повернуся і почну говорити. Дякую моїм друзям, які допомогли мені уникнути цієї в'язниці і вірної смерті.

Найближчим часом я маю намір з'явитися в Україні і разом зі своїми адвокатами дати відповіді на всі питання, в т.ч. на ті питання, які так сильно цікавлять українське суспільство, НАБУ і ДБР. Слава Україні!», - йдеться в зверненні судді.

3 квітня адвокати екссудді Дніпровського райсуду Києва Чауса повідомили про його викрадення. За їхніми словами, Чауса викрала в центрі столиці Молдови група озброєних людей і вивезла в невідомому напрямку.

5 квітня глава МВС Молдови заявив про затримання першого підозрюваного. За його словами, Чауса викрали іноземні громадяни, вони вже покинули країну, перейшовши молдовсько-український кордон Листувалися організатори викрадення українською мовою.

Пізніше в анонімних телеграм-каналах з’явилися відеозаписи передбачуваного викрадення і фото Чауса зі слідами побоїв. Згодом поліція Молдови підтвердила викрадення.

Служба безпеки України порушила кримінальну справу через зникнення в Молдові колишнього українського судді.

За місяць до цього, 3 березня, Верховний суд Молдови відмовився надати Чаусу політичний притулок.

У САП після цього заявили, що тепер суд першої інстанції Молдови продовжить слухання справи про екстрадицію судді. В Україні Чаусу загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років.

У кінці квітня ЗМІ дізналися про українців, які можуть бути причетні до викрадення. Згодом молдовські ЗМІ опублікували маршрут викрадачів Чауса .

Нагадаємо, колишнього українського суддю Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Maха Показати IP 17 Травня 2021 13:22
проведена гарна робота !!! зі всіма би так хабарниками і корупціонерами
Москаль до Maха Показати IP 17 Травня 2021 14:32
Возить в Молдавию и назад?
Анатолік Шарік Показати IP 17 Травня 2021 13:32
Викрадений порошенком з України в Молдову був заново викраденим назад в Україну . Отже, вкрадене назад не є злочином. Як справжні революціонери : експропріація експропрійованого?
? до Анатолік Шарік Показати IP 17 Травня 2021 19:10
Ви пропустили укольчік, тому вам затуманило !
Нєлох Показати IP 17 Травня 2021 13:37
Хто готовий до ще 3-х років клОУНади?
Не виборець Показати IP 17 Травня 2021 13:55
Скажіть, а чи будуть мати мужність отих 73 проценти признатися, шо вони персонально проголосували за Президента Зеленського ?
Анонім до Не виборець Показати IP 17 Травня 2021 14:23
Для т**орилих пояснення: 73 голосували в першу чергу не за Зе а проти Поро, який усіх задовбав.
Лучанин до Анонім Показати IP 17 Травня 2021 16:13
Ти таким задов.аним народився.
Анонім до Анонім Показати IP 17 Травня 2021 19:11
73 голосували за халяву, яку їм обіцяв телевізор...
Клава Показати IP 17 Травня 2021 14:13
якесь оте "ваша честь" чм...е..
Не виборець до Аноні Показати IP 17 Травня 2021 14:46
Ось і є один з тих позеленілих ! За методою: Яка нація сама дурна ? - А зато в нас вино найкраще !
Зовсім Нескоромний Показати IP 17 Травня 2021 14:57
Бабло переможе зло - потрох відкупиться.
Ти до Зовсім Нескоромний Показати IP 17 Травня 2021 19:12
Порох всіх цих дилетантів одним лівим спати відправить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus