USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суддю-утікача Чауса викрали іноземці, одного з них затримали

5 Квітня 2021 13:12
Українського екссуддю-утікача Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою в хабарництві, викрали в Кишиневі іноземці. Вони вже залишили Молдову, перетнувши молдовсько-український кордон.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Павло Войку, повідомляє NewsMaker.

За його словами, підрозділи МВС розслідують викрадення. Вони з’ясували особи частини організаторів та затримали одного підозрюваного.

Читайте також: «Мого чоловіка викрали, бо він збирався повернутись в Україну і дати свідчення», – дружина екссудді Чауса

«Поки рано говорити про звинувачення, у нас тільки один затриманий. Але ми вже знайшли машини, якими користувалися викрадачі, зібрали відбитки пальців, знайшли їхнє листування, встановили особи деяких викрадачів та їхній маршрут», – заявив глава МВС.

Міністр стверджує, що Чауса викрали іноземні громадяни, які виїхали з Молдови в Україну. Переписку організатори злочину теж вели українською мовою, додав Войку. Чиновник наголосив, що молдавські правоохоронні органи співпрацюють зі Службою інформації та безпеки і планують звернутися до українських колег в міжнародний розшук.

Войку додав, що, попри звернення українських правоохоронців із запитами про висилку Чауса, Молдова поки що цього зробити не може, бо в нього є статус людини, яка попросила притулку. Водночас, за його словами, колишній суддя може подорожувати та виїжджати за кордон.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис. Зазначені кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного дому.

6 вересня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді. Чаус втік з України, організовував його втечу нібито Петро Порошенко. З 11 листопада 2016 року суддя перебував в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

1 березня 2017 року Чаус здався правоохоронцям у Молдові. Відразу після цього САП заявила про наміри вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
102 Показати IP 5 Квітня 2021 13:36
Диму без вогню не буває. Значить злочинцям було за що його викрадати та приховувати від правосуддя, щоб покарати своїми методами без суду та українського законодавства.
скептик Показати IP 5 Квітня 2021 13:51
ага, інопланетяни разом з путлєром хотіли викрасти.
Да уж до скептик Показати IP 5 Квітня 2021 16:05
Ботоксна моль своє ще отримає
Володя Показати IP 5 Квітня 2021 15:37
вже ж сказали, що це СБУ )
Анонім Показати IP 5 Квітня 2021 16:27
По теме похищения судьи Чауса первый задержанный. Появилась информация о переговорах среди похитителей, которые говорили на украинском языке и попытке скрыться через украинскую границу. Такое ощущение, что все идет к «украинскому следу».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus