USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Під час затримання Антоненко просив родича забрати з його квартири міну

14 Грудня 2019 07:00
Під час затримання у підозрі вбивства журналіста Павла Шеремета військовий та волонтер Андрій Антоненко, відомий також як рок-музикант Riffmaster, намагався «замести сліди».

Про це в ефірі програми «Слобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише ТСН.

Він зазначив, що для затримання Антоненка потрібна була присутність його адвоката. І доки його чекали, Антоненко мав доступ до свого телефону. З нього він телефонував, писав смс, робив пости в соцмережах. В одній із розмов зі своїм родичем Сергієм він сказав, аби той виніс із квартири, де він проживав, «зелену штуку». Це почули правоохоронці.

«Слідство встановило, що перед обшуками один з співмешканців Андрія Антоненка виніс щось зелене, заховане в шафі в Антоненка», – сказав Аваков.

Саме тому серед ночі були паралельно проведені обшуки в кількох волонтерів, знайомих із Антоненком. «Зеленою штукою» виявилася частина міни МОН-50, подібною до тієї, якою підірвали журналіста Шеремета.

Під час обшуків у Сергія правоохоронці знайшли цю міну МОН-50, вона була у напіврозібраному вигляді. Міну вилучили, направили на експертизи – проводять експертизи ДНК, відібрані зразки на молекулярний аналіз.
Як повідомлялося, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. 12 грудня у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п’ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), Яну Дугарь та подружжя Інну («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Читати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у вбивстві Шеремета

Раніше суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк зачитав рішення Печерського суду про обрання для іншої підозрюваної у справі вбивства Шеремета медсестри Яни Дугарь запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Також він взяв самовідвід на засіданні з обрання запобіжного заходу ветерану АТО Андрію Антоненку в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

До цього він вчинив аналогічно на засіданні з обрання запобіжного заходу волонтеру і дитячому медику Юлії Кузьменко, проте тут йому відмовили.

Грищенкам не оголосили офіційних підозр у справі про вбивство журналіста Павло Шеремета, тому що вони фігурують лише як особи, які можуть володіти певною інформацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Мина Показати IP 14 Грудня 2019 07:56
Не виноаатая я! Он сам пришёл.
Вийдуть до Мина Показати IP 14 Грудня 2019 11:29
Вийдуть через місяці три чотири. Слідство не має нічого на них, крім схожості походки. Все інше спробують вибити, або шантажем.
999 Показати IP 14 Грудня 2019 08:42
Бандит бандитом і на лице не треба дивитись. А скільки таких серед нас, їздять в автобусах та тролейбусах, сидять поряд на сидінні у вагоні метро. Жуть та страх, що вони поряд.
? до 999 Показати IP 14 Грудня 2019 11:28
І ніхто в таку лажу не вірить ... Справа почала сипатись ще на стадії обрання запобіжного заходу.
Богдан Сташинський Показати IP 14 Грудня 2019 09:14
Ці люди - продукт політики Парашенка, яких він використовував в своїх гнусних політичних і мародерських цілях, послухайте їх сленг - волосся дибом стає від риторики цих "дитячих лікарів"і рок музикантів , інтелектуальний рівень нижче плінтуса, а самооцінка як в Бонапарта,та й ще з нацистським нахилом, метою обрали керувати методами терору якщо не світом, то Україною точно. По Луцьку теж бігає пара схожих персонажів, але до них доїде черга...
!!! до Богдан Сташинський Показати IP 14 Грудня 2019 11:31
Це вже навіть не смішно. При сраліні були "справи врачів", яких він панічно боявся. А у нас справи "волонтерів, і бійців АТО" ...
Нінель Артемівна Показати IP 14 Грудня 2019 09:33
От для чого порядній чесній людині ці речі на мирній території України?
999 до Богдан Сташин Показати IP 14 Грудня 2019 10:12
Кращий коментар у якому ви виклали своє бачення на те, що зараз відбувається в Україні я ще не читав. З вами, повністю згідний.
999 до Нінель Артемі Показати IP 14 Грудня 2019 10:49
Для чого, ви запитуєте. Задля самоствердження, що він сильніший за нас з вами, що він може зробити все що завгодно. Він уявив себе "Богом". Думаю, що в цієї людинм було дуже тяжке дитинство та юність або вгагалі їх не було. Він був маленьким хлопчиком та над ним у дворі інші знущались. Повірте в інтернеті про цього героя написано багато, але я навіть про нього читати не хочу. Такі люди як цей чоловік для мене гидота.
Guest Показати IP 14 Грудня 2019 13:14
Суддя ВОВК- досі при посаді,,,,,,, ну це повний п******ць!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus