USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Священник передумав: громада на Волині вирішила повернутись у підпорядкування московського патріархату

26 Травня 2022 11:23
25 травня біля бортнівської церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Поромівській громаді розгорівся скандал. Священник, який напередодні заявив, що підтримує рішення парафіян про перехід до ПЦУ, змінив свою думку. Зібрали нові збори.

Про це пише Буг.

Нагадаємо, 22 травня відбулися збори релігійної громади, яка більшістю (66 із 66 зареєстрованих) голосів вирішила перейти до ПЦУ, отець Петро Кубінський, настоятель цього храму, заявив, що підтримує волевиявлення парафіян.

Після цього отець Петро Кубінський, який водночас є ще й настоятелем храму Успіння Пресвятої Богородиці села Шахтарського, написав прохання на ім’я митрополита Епіфанія про прийняття його разом з громадою до ПЦУ під тимчасову пастирську опіку митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Через два дні, 24 травня митрополит Епіфаній видав Указ про задоволення прохання отця Петра Кубінського про його прийняття до ПЦУ.
Проте, 25 травня настоятель бортнівського храму змінив своє рішення і скликав нові збори. Підтримати його чи проконтролювати процес, приїхали священники з інших парафій УПЦ московського патріархату, зокрема благочинний Нововолинської округи отець Петро.
В результаті довгих дискусій, обговорень та суперечок люди проголосували наступним чином: 54 голоси – за те, щоб лишитися в підпорядкуванні УПЦ МП, 1 людина – утрималась, зареєструвались 68 осіб (13 із зареєстрованих не поставили підпис).

Під час суперечок одній жінці стало зле, до неї викликали швидку допомогу. За правопорядком слідкували правоохоронці.
Як повідомив депутат Поромівської громади, місцевий мешканець Роман Франчук, віряни планують 26 травня їхати до Володимир-Волинської єпархії ПЦУ, бо вважають своє рішення законним, оскільки мають цьому документальне підтвердження. Після чого, якщо будуть протиріччя, храм опломбують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 26 Травня 2022 11:41
Що вам спокійно не живеться, пцушники?
Анонім до Всезнайко Показати IP 26 Травня 2022 14:07
Яке ти дурне, кого ти підтримуєш , ганьба!!!
до Всезнайко Показати IP 26 Травня 2022 11:53
А як можна бути спокійним, якщо кирило мп благословив рашистів вбивати УКРАЇНЦІВ!!!??
лучани Показати IP 26 Травня 2022 12:15
люди,як стадо баранів..своєї думки не мають ,слухають російського попа
Лучанка Показати IP 26 Травня 2022 13:55
Люди! Схаменіться!!!! Якщо всім вам хто ходить в церкву московського патріархату завтра грузом 200 привезуть зі сходу сина, брата чи чоловіка . Ви, що їх будете відспівувати в своїй московській церкві? Батюшки, які підтримують Кирила так само підтримують вбивство наших мужніх захисників. Священники, які дійсно служать богу мали мужність усвідомити все та перейти до ПЦУ. А всі інші колоборанти а парафіяни зазомбовані так само як і кацапи. Прийде і до них суд Божий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus