USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Священникам МП потрібно заборонити брати участь в офіційних заходах, – волинський депутат

4 Листопада 2022 10:31
Представники духовенства Української православної церкви Московського патріархату не мають брати участі в офіційних заходах, які проводять обласна військова адміністрація та районні військово-цивільні адміністрації.

Із таким запитом до голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка звернувся 3 листопада під час сесії облради депутат Андрій Бокоч.

Він нагадав, що у вересні на сесії облради депутати вирішили звернутися до центральної влади з вимогою заборонити діяльність УПЦ МП в Україні. За це рішення проголосували 52 обранці громади. Аналогічні рішення у Волинській області ухвалили районні ради та низка представницьких органів територіальних громад.

«Представники духовенства МП регулярно та масово йдуть на співпрацю з ворогом, відкрито або завуальовано займають антиукраїнську, антидержавну позицію. Показовий той факт, що СБУ виявила 33 російських агентів серед духовенства УПЦ МП.

Попри таку ситуацію, на Волині продовжує функціонувати велика кількість парафій МП, а їх духовенство активно бере участь у заходах, організованих окремими органами виконавчої влади.

У зв’язку з зазначеним як депутат облради звертаю увагу на необхідність заборони участі представників духовенства МП у заходах, які організовують Волинська обласна війська адміністрація та районні військово-цивільні адміністрації», – зазначив Андрій Бокоч.

Він додав, що в низці територіальних громад на Волині священники Московського патріархату, а не Православної церкви України, першочергово беруть участь в організованих заходах.

Депутати підтримали запит колеги під час голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 4 Листопада 2022 10:45
згоден на 1000%, але краще взагалі прикрити ту фсбешну церкву.
О00 Показати IP 4 Листопада 2022 13:07
Так, так, а ще всіх прихожан цієї церкви повернути з війни, не мобілізовувати, вони ж хто зна , що там роблять, правда?
Анонім Показати IP 4 Листопада 2022 13:39
точно. а те що воюють прихожани УПЦ то їх теж вертайте. Ні? і не пускати на війну. у нас нема МП це журналісти приписують самі.
Анонім Показати IP 4 Листопада 2022 13:46
при мобілізації нехай зразу питають в яку церкву ходиш і не пускають .ні? депутати ану проголосуйте!
Манергейм Показати IP 5 Листопада 2022 07:29
І виходити на вулицю в світлий час доби
Волиняка Показати IP 5 Листопада 2022 15:39
Я б їм уже забезпечив громадські роботи і як мінімум зобов'язати перехід на державну мову. Коли вже церква перестане наживатися на бідних і вбогих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus