USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Священники УПЦ МП закликали Онуфрія порвати з Московським патріархатом

1 Березня 2022 17:23
Священники Української православної церкви Московського патріархату звернулися до патріарха Кирила й закликали голову УПЦ МП Онуфрія порвати з Москвою.

У зверненні йдеться:

«Я, священник Української православної церкви такий-то (ім’я та місце служби), мій настоятель, блаженний митрополит Онуфрій. Я звертаюся до патріарха Московського Кирила: «Я припиняю поминати ваше ім’я за богослужінням у нашому храмі. Це моя відповідь на ваше мовчання під час війни Росії з Україною та потурання у всьому президентові Росії Путіну, що й призвело до цієї війни. Ми вважали вас батьком, а ви виявилися гіршим за вітчима. Бог вам суддя». Враховуючи вищесказане, звертаюся до свого настоятеля, блаженнішого митрополита Онуфрія з проханням ініціювати скликання помісного собору Української православної церкви, на якому порушити питання про недоречність подальшого перебування у складі Московського патріархату та зміну канонічного статусу нашої Церкви».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Володимир. Показати IP 1 Березня 2022 17:58
А наші в Луцьку мовчать ?????????????
Всезнайко Показати IP 1 Березня 2022 18:14
Амінь
Анонім Показати IP 1 Березня 2022 20:33
Злякалася. Але краще пізно чим ніколи.
Диякон Ігор, ПЦУ Показати IP 2 Березня 2022 10:31
Батюшки московські, а де ж ви були від 1991 року, де ви були після 2014 року, від коли народ наш кров'ю синів своїх відстоює свою самобутність і незалежність. До сьогодні ви називали нас неканонічними, неблагодатними, не співслужили з нами і цурались нас, представників православних Церков України. Ви не підтримали створення помісної Православної Церкви України, але Бог вам суддя. Та у всіх вас нехай прокинеться сумління, ставайте на захист народу нашого, закликайте своїх собратів молитися за народ наш, підтримуйте армію українську, перестаньте маскуватися, говорячи, що молитесь замир. Моліться, але моліться за армію українську, закликайте архієреїв своїх нарешті схилити коліна свої перед народом українським і попросити пробачення за всі діяння їх за всі часи брехні і потурання агресору. Але всі ми, весь народ України разом стоїмо і воюємо за свою землю, закликаємо всю повноту УПЦ МП стати на захист нашої землі, не ховайтеся, прокидайтеся і насправді будьте з народом нашим, зі своєю паствою, інакше народ наш вам не пробачить ваших діянь.
Нина Показати IP 2 Березня 2022 17:04
Бог в помощь.
Анонім Показати IP 2 Березня 2022 21:30
Довго думали московські попи,чому до війни не розривали відносини а тепер побачили що втрачають заробіток відрікаються всі.НЕхай їдуть у кацапію тепер там їх кирил прийме.
Я думаю Показати IP 4 Квітня 2022 12:55
Думаю що на тому й зупиниться. Місяць пройшов. Результати війни на лице. Чого ще не вистачає Онуфрію? Як можна після всього цього довіряти йому потім???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus