USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Синці чи трупні плями: в чому переконують родичів померлого військового, які зупинили похорон у Луцьку

18 Липня 2023 12:32
42-річному Андрію Коробку, який загинув ще 10 липня, досі не зробили повторної експертизи. Луцькі патологоанатоми чекають медичного висновку з місця загибелі.

Чоловік загинув у селі Комар Донецької області. Рідні вимагають повторного розтину, адже не вірять у природну смерть військового. За документами, чоловік помер від інфаркту. В суботу відбулася нарада у морзі за участю експертів поліції та прокуратури, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Читати ще: У Луцьку провели повторну експертизу тіла військового, родичі якого не вірили, що він помер від інфаркту

«Я не вірю тому, що там було. Я знаю, що там – пекло. Я знаю, що там може бути. Але сказати, що він помер на ліжку, а привезти його в такій багнюці та в крові… Як же вони робили розтин? Були сліди з правого боку», – розповідають рідні Андрія Коробка.

Родичі запідозрили, що смерть військового настала не внаслідок інфаркту, як написано в медичних документах, а через вбивство. Бо ж на тілі чоловіка є характерні синці. Це виявили під час похорону в церкві.

Похоронну процесію зупинили. Рідні почали вимагати повторної експертизи. Попри те, що близькі написали заяву в поліцію, протягом дня, 14 липня, не було жодної реакції від правоохоронних органів. Лише коли люди перекрили дорогу, поліція розпочала якісь дії. Тіло винесли з церкви увечері й відправили в луцький морг.

Наступного дня, 15 липня, в морзі провели нараду за участю родичів, представників прокуратури, поліції та патологоанатомів.

Питань було безліч. Наприклад, чому з Андрієм Коробком не було жодної особистої речі: ані мобільного телефона, ані банківських карток? Його привезли в мішку повністю роздягненим. А телефон, як повідомили родичі, ще був активний два дні після смерті. Рідні намагалися дотелефонуватися на мобільний, проте ніхто слухавки не взяв.

Читати ще: У Луцьку рідні воїна, похорон якого зупинили, не вірять в результати повторної експертизи та будуть судитися

Родичі кажуть, що про смерть Андрія Коробка офіційні джерела не повідомляли.

Зауважимо: коли військовий помер природною смертю, то про втрату теж офіційно повідомляють. Померлих привозить місія «На щиті». Їх ховають із військовими почестями.

Не розуміють родичі й того, навіщо зволікають з експертизою. Луцькі патологоанатоми переконують, що не можуть без документів із місця смерті зробити повторний розтин. А відповідно до процедури, цих документів можна чекати навіть місяць.

«Візуально є сліди насильницької смерті, а ніде нічого не вказано», – обурюються рідні.

«Наскільки нам відомо, він помер за місцем проживання вночі, на ліжку. Особисто я бачив фотографії з місця події. Фотографували місцеві слідчі. Жодних ознак насильницької смерті там справді немає. Оця синюшність на грудині, на шиї, про яку говорять, що це синці чи сліди від ударів берців, – це насправді трупні плями», – переконує натомість правоохоронець.

На версії, що це трупні плями, наполягають і патологоанатоми. Мовляв, тіло пролежало п’ять днів, і з кожним днем цих плям буде більше. Також натякнули, що на момент повторної експертизи вже може не бути деяких органів.

Родичі наполягли, щоб їм ще раз показали померлого.
Як вказано в різних наукових статтях, трупні плями можуть бути дуже схожими на синці, а іноді їх тяжко розрізнити навіть спеціалістам.

Трупні плями – ділянки тканин тіла, посмертно просочені кровʼю. Зовні вони схожі на великі синці. Трупні плями в своєму розвитку проходять три стадії. Для визначення стадії їх розвитку використовують наступний прийом: натискають на трупну пляму, якщо в місці тиску вона зникає або хоча би блідне, то заміряють час. Таким чином можна визначити час смерті.

Синці, що утворилися прижиттєво від впливу тупих предметів, потрібно диференціювати від трупних плям. Якщо синці розташовані поза ними, зробити це нескладно. При збігу їх розташування з трупними плямами шляхом уважного дослідження синці можна відрізнити: зазвичай вони трохи виступають над поверхнею шкіри, при натисканні не змінюють кольору. Місця передбачуваного розташування синців потрібно уважно вивчати під час розтину тіла в морзі, а також за допомогою лабораторних методів.

Документи з першого розтину мають надійти незабаром. Після цього ухвалять остаточне рішення про повторну експертизу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123 Показати IP 18 Липня 2023 13:00
Людей вже взагалі за стадо тримають. Невже тут хоче хтось сказати, що трупні плями важко відрізнити від слідів побоїв???? Що це за туфта??? Думали, що проканає і ніхто не помітить??? От падальщикі. Думаю, що необхідно ще перевірити активність його банківських карток. Не здивуюся, якщо на них будуть нулі!!!
саша. Показати IP 18 Липня 2023 13:56
Трупні плями? Розводять як лохів. той що посередині ржав з рідні-не міг стриматися. Всім першокурсникам відомо-треба зробити надріз. Якщо потече згорнута кров-синці. та й характер розположення синців чітко вказує, що це не трупні плями.
Луцьк Показати IP 18 Липня 2023 14:02
Прокурора Луцька іі області гнати з посад негайно! Ганььа! Знущання над людьми!
лучанин Показати IP 18 Липня 2023 16:23
як йти воювати - то ти зобов,язаний державі, а як допомогти зараз вирішити проблему - то ніхто нічого тобі не зобов,язаний
Петро Показати IP 18 Липня 2023 16:58
А навіщо облдержадміністрація? А міська влада? Невже оніміли? Тільки на виборах згадуть. Ганьба!
ХТО Показати IP 18 Липня 2023 20:53
Мені скаже якшо помер від інфаркту то теж 15 міліонів платять чи ні
Ку-клукс-клан до ХТО Показати IP 19 Липня 2023 05:35
Я скажу, вчись грамотно виражати свої думки та орфографію з правописом не забувай
Ну от до ХТО Показати IP 19 Липня 2023 07:18
Тепер розумієте, що відбувається?
Радувець Ларіса Показати IP 19 Липня 2023 16:14
Якщо помер у ліжку , а не від кулі, то він перестав бути військовослужбовцем ЗСУ ??? Де його особисті речі, телефон?? Чому його привезли голим і грязним?? Чим і кому покійний завинив, що у соборі йому часу і місця не знайшлося ?? Чому мовчить "влада"?? Розуміємо, що тут не півтора мільйони гривень на квіточки в клумбах списати, тут треба біду, кров і смерть розслідувати і приймати рішення, якщо є мужність і совість!!!
Тетяна Показати IP 19 Липня 2023 18:12
А чому на момент повторної експертизи може не бути деяких органів? Його ще і на органи розібрали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus