USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Сировину везуть з кількох регіонів: як на Волині працює релоковане підприємство з переробки пляшок

31 Серпня 2022 07:18
На Волинь зі сходу України підприємець Андрій Михайлов перевіз бізнес із переробки пластикових пляшок. Чоловік мав сортувальні лінії у Запоріжжі та Маріуполі. Після повномасштабного вторгнення росіян перевезли підприємство до Нововолинська.

Як розповів Суспільному підприємець, для того, щоб почати роботу на новому місці, знадобилося чотири місяці. Доля двох ліній та виробничих будівель у Маріуполі наразі невідома. Зі слів Андрія Михайлова, ймовірно, їх уже не існує.

На сортувальній лінії, яка працює вже другий тиждень, готові переробляти до 200 тонн ПЕТ-пляшок на місяць, каже підприємець.

«Ми беремо пластик, який мав би йти на сміття, його переробляємо. Можна зробити з нього повторно пляшку або неткане волокно, футболку або пакувальну стрічку. Ми виробляємо сировину для інших підприємств, даємо інше життя пляшкам», – зазначив Андрій Михайлов.
Сировину везуть з інших регіонів: Тернопільщини, Вінниччини, Київщини. Пресовані ПЕТ-пляшки відвантажують і перевозять на сортувальну лінію. Зараз на переробці працює п’ятеро робітників, двоє з яких, каже підприємець, переїхали на Волинь разом із підприємством.
Освоює роботу на різних процесах робітник Максим Чумак. Говорить: нині в місті знайти роботу непросто. тож коли почув про вакансію – відразу влаштувався.

«Місяць я тут працюю. Переробка пластику: пляшки йдуть, потім вимиваються через ванну, потім йде вдруге і вже в сушку. Далі на готове йдуть пляшки подроблені. Мене потрохи ставлять всюди, щоб розуміти процеси», – додав працівник.
Для збору поліетиленових пляшок у Нововолинську встановили сотню контейнерів. Пляшки нині возять на Львівщину, однак розглядають можливість відвозити ПЕТ-відходи до релокованого підприємства, говорить керівник виробничого управління комунального господарства Нововолинська Олег Голян.
З його слів, до сортування та пресування пластикових відходів комунальники будуть готові з вересня.

Читати ще: Понад 6 тисяч осіб, релоковані підприємства та благодійна їдальня: досвід Нововолинська у допомозі переселенцям

«В нас більше 40 тисяч населення, і не такий великий вихлоп ПЕТ-пляшки – приблизно 5-6 тонн на місяць. Ми вирахуємо економічну складову, але ціна, яку дає дане підприємство, нас зацікавила», – додав Олег Голян.
Виробництво із зони бойових дій на Волинь з 24 лютого перевезли 11 підприємств, розповів заступник начальника управління економічного розвитку і торгівлі обласної військової адміністрації Андрій Ткачук. Ще 17 – у процесі релокації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 31 Серпня 2022 09:37
А скло в нас переробляють? Куди можна здавати склянну тару?
ВВ Показати IP 1 Вересня 2022 16:07
Дуже радий. Потрібно навчитись переробляти сміття і берегти природу, інакше людська раса себе знищить в найблищі століття..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus