USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переробляє ПЕТ-пляшки: як на Волині працює компанія з Маріуполя

23 Березня 2023 21:20
Із минулого року в Нововолинську працює двічі релоковане через війну підприємство «Грін компані», де дають нове життя ПЕТ-пляшкам. Тут відходи переробляють на сировину для інших підприємств. Із неї можна буде зробити нові пляшки, неткане волокно або пакувальні стрічки.

За 12-годинну зміну на підприємстві можуть переробити в середньому пʼять тонн пляшок, ідеться в сюжеті 12 каналу.

Через російсько-українську війну компанія у 2014 році змушена була переїхати з Маріуполя до Запоріжжя, а торік – до Нововолинська.

Підприємство працює з компаніями, які збирають ПЕТ-пляшки, сортують їх по кольорах і пресують.

«Ми не працюємо напряму з мешканцями. У нас немає своїх місць збору. Ми працюємо з комунальним господарством Нововолинська, з іншими містами та неприватними компаніями, які займаються збором», – говорить керівник «Грін компані» Сергій Полишвайко.

Читати ще: Сировину везуть з кількох регіонів: як на Волині працює релоковане підприємство з переробки пляшок

Пресовані пляшки спершу потрапляють на сортувальну лінію. Працівники мусять їх повторно відсортувати. Ретельно відібрані за кольорами пляшки далі потрапляють під ножі, а згодом (уже подріблені) у ванну. Там етикетки та корки спливають, а пластик іде на повторну промивку. Урешті пластик висушують та втрамбовують до мʼяких контейнерів.

За день потужності підприємства дозволяють переробити пластик, який у Нововолинську утворився за місяць, а за 30 днів – увесь накопичений на заході країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 23 Березня 2023 22:38
Ще один кроноспан , з Нововолинська зробили пром зону , сморід такий що дихати не має чим , шум . Робоча сила за копійки , а директора мають добрий прибуток , за мінімальні вкладення , фільтрів ніяких не має так кадить що п..... А це все наше з вами здоров'я . Пізніше люди бідкаються по лікарнях , а екологія храмає , і ніхто викиди в атмосферу не регулює , контролює .
лучани до 123 Показати IP 24 Березня 2023 08:40
переїзджай в Любешів...житло дешевше,екологія краща...ніхто тебе комуняку не тримає.
123 до лучани Показати IP 24 Березня 2023 12:09
Не кажи мені оплішук що мені робити , і я не скажу куди тобі йти ,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus