USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.85 9.95

Ситуація на Донбасі: обстріли і колона танків з РФ

22 Листопада 2017 08:28
У зоні АТО на Донбасі протягом вівторка, 21 листопада, бойовики дев'ять разів відкривали вогонь по українських бійцях, інформує ТСН.

"Зважаючи на те, що на деяких ділянках лінії зіткнення вогонь був досить щільним, українські військові три рази давали агресору адекватну відповідь. У результаті ворожих обстрілів жоден наш захисник не постраждав", - ідеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Луганському напрямку бойовики сім разів обстріляли позиції української армії. Ще за світлої пори доби на Світлодарській дузі вели вогонь зі 152-мм артилерії по оборонцях Луганського. У вечірню пору на цій ділянці лінії зіткнення обстріляли українських воїнів із гранатометів. По оборонних укріпленнях неподалік Новолуганського та Лозового били з 82-мм мінометів. Захисників Кримського обстріляли зі стрілецької зброї, а опорні пункти поблизу Новолуганського – з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку бойовики порушили перемир’я двічі. Ще удень поблизу Павлополя випустили дві міни калібру 120 мм та обстріляли з гранатометів. Згодом із піхотного озброєння здійснили обстріл оборонців Авдіївки.

Тим часом, як повідомлялося раніше, ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький утік до Росії. Про це повідомляє речник МВС України Артем Шевченко з посиланням на власні джерела, йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Сталося усе через конфлікт між двома терористами – Плотницьким та тамтешнім "міністром внутрішніх справ" Ігорем Корнетом, що триває вже кілька днів. Плотницький звинуватив Корнета в тому, що той не зміг запобігти низці диверсій проти бойовиків. Попросив залишити незаконно відібрану в луганчанки квартиру. Та звільнив. Той у відповідь забарикадувався у своєму офісі в компанії колишніх беркутівців.

Напередодні вранці центр Луганська перекрили озброєні чоловіки. Пообіді у місті вимкнули теле- та радіомовлення А вже ввечері до Луганська із сусіднього Донецька в'їхала велика колона військової техніки та російських спецпризначенців - її зафіксували спостерігачі ОБСЄ . За повідомленнями російських ЗМІ, озброєні армійці прибули, аби підтримати Корнета.

У Кремлі тим часом заявили, що інформація про підтримку з їхнього боку "певних політичних сил у самопроголошеній "ЛНР" насправді не відповідає дійсності.

Крім того, одне з російських видань з посиланням на оточення "сірого кардинала" Кремля Владислава Суркова заявило, що Кремль став на бік Корнета у цьому конфлікті, натомість Плотницького не будуть відсторонювати від влади.

Однак, як підкреслюється, це не означає, що офіційна Москва видала "безмежний кредит довіри останньому", але в адміністрації президента Путіна розуміють, що "частина луганського хаосу – результат не зовсім мудрої тактики очільника "ЛНР".

Додаткові сили прийшли у регіон і з боку Росії - про перетин українського кордону танками в Краснодонському районі на Луганщині доповіли президенту Петру Порошенку на воєнному кабінеті РНБО, який глава держави скликав у терміновому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus