USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ситуація на полі бою буде змінюватися на користь України», – Арестович про Маріуполь та успіхи ЗСУ

10 Березня 2022 14:20
У ранковому зверненні радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович поінформував про ситуацію в Маріуполі, зокрема про гуманітарні коридори, а також повідомив про успіхи українських військових на полі бою, зазначивши, що ситуація найближчим часом буде змінюватися на користь України.

«Після вчорашнього удару російської авіації по пологовому будинку №2 у Маріуполі стало остаточно зрозуміло, що ворог змінив тактику. Будучи не в змозі завдати поразки ЗСУ та іншим силам оборони на полі бою, він перейшов до так званого сирійського варіанта – оточення і терор великих міст, щоб завдати найбільших страждань і психологічно вплинути на наше цивільне населення. Зараз найбільше потерпає Маріуполь, який просто стирають з лиця Землі. Я думаю, вони хочуть зробити так, аби показувати це як приклад та погрожувати цим. Так само потерпають Харків, Охтирка та дещо Миколаїв», – сказав Арестович.

Він наголосив, що українська влада всіляко намагається забезпечити гуманітарний коридор з Маріуполя та інших міст, але Росія постійно це зриває.

«Потрібно розуміти, що це війна. Численні заклики зробити щось для Маріуполя, Охтирки, Харкова та Миколаєва… Потрібно розуміти одну річ. Воєнно-політичне керівництво країни знає, що відбувається. Міжнародні організації знають, що відбувається. Знає про це керівництво усіх країн світу. Щоденно є спроби встановлення гуманітарних коридорів. З багатьох міст вони запрацюють сьогодні, зокрема з Маріуполя, але противник поки зриває евакуацію свідомо. Тим не менше, в Маріуполі є захисники, які тримають оборону міста. Я думаю, ми зможемо зробити так, щоб цивільне населення було евакуйоване з Маріуполя, ми все зробимо для цього», – відзначив військовий експерт.
Водночас він висловив впевненість, що Маріуполь загарбники не візьмуть, та закликав не критикувати владу щодо організації зелених коридорів, бо саме цього й намагається досягти ворог, який зриває ці коридори.

Читати ще: «Російській армії в Україні кінець». Арестович – про військові проколи РФ та втечу ФСБ з Криму

«Думаю, що ворог не зможе взяти Маріуполь, а те, що він робить, – це ще одна дуже велика чорна кривава сторінка світової історії російських військових злочинів. Керівництво опікується цією ситуацією 24 на 7. Треба розуміти, що звинувачення української влади і прохання про допомогу – це є мета ворога. Ми розуміємо, що потрібно казати про проблеми, але не треба звинувачувати владу. Війна – двосторонній процес, не все залежить від однієї сторони», – зазначає військовий експерт.

Щодо загальної військової ситуації, то протягом вчорашньої доби наші збройні сили завдали не менш як сім потужних ударів по противнику. Знищено двох командирів полку російської армії. Це відбулося в напрямку на Бровари та на Ізюм, Нікополь і Кривий Ріг, куди ворог висунув окремі батальйонно-тактичні групи, які було знищено на марші. Окрім того, наші війська під Харковом взяли населений пункт Дергачі та пересікли комунікацію між північним угрупуванням російських військ під Харковом та угрупуванням в Ізюмі. З військової точки зору, це є серйозним тактичним успіхом.

«Наша авіація, ракетні війська та артилерія продовжують завдавати ударів по противнику. Я думаю, що ситуація на полі бою найближчим часом буде змінюватися на користь України. А щодо гуманітарної ситуації в оточених містах, то ми докладаємо величезних зусиль. Це припиниться тоді, коли ми фізично знищимо противника на полі бою – над цим працюємо», – резюмував Олексій Арестович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus