USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ситуація стає критичною: у Мінінфраструктури звинуватили польську сторону у повільному пропуску через «Ягодин» українських вантажівок

4 Вересня 2022 13:24
Кількість вантажних автомобілів на українсько-польському кордоні постійно зростає через низьку пропускну здатність митниці з польської сторони.

Про це повідомляє заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Цього тижня черга з вантажних автівок до пункту пропуску «Ягодин» на польському кордоні перетнула межу у 45 кілометрів. Відтак водії змушені практично жити на узбіччі.

Читати ще: У «Ягодині» – черга із фур до пів сотні кілометрів: водії чекають тижнями

За словами Мустафи Найєма, головна причина черг – це низька ефективність роботи польських служб, які проводять фітосанітарний та ветеринарний контроль. Натомість кількість працівників українських служб збільшилась майже у 1,5 раза, що дозволяє зменшити час перевірки одного авто до 10-15 хв.

«Головний показник – порівняння довжини черг з української та польської сторони: якщо з нашого боку, на експорт вони сягають від 10 до 45 кілометрів, то з польського боку 5 кілометрів – максимум», – відзначив заступник міністра.

У докризовий період за добу польські фітосанітарні та ветеринарні служби приймали близько 80 вантажівок на добу.

Тепер середній показник за останні кілька днів – 19 вантажівок.

Читати ще: Утворюються 50-кілометрові черги: волинські митники просять перевізників експортувати продукцію не тільки через «Ягодин»

Ситуація ускладнюється й тим, що від початку повномасштабного вторгнення Росії український експорт в більшості сконцентрований саме на автомобільних дорогах.

Польські перевізники також незадоволені кілометровими чергами на корді й анонсують блокування трас, що може призвести до повної зупинки роботи пунктів пропуску.

Мустафа Найєм додає, що розв’язанням проблеми є банальне збільшення на польській стороні кількості працівників фітосанітарних та ветеринарних служб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus