USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Травмовані під час Революції гідності отримають статус інвалідів війни

27 Червня 2015 09:45
Особи, які стали інвалідами під час подій Революції гідності, зможуть отримати статус інвалідів війни. Як інформує у пʼятницю Міністерство охорони здоровʼя, постанову про це уряд ухвалив 24 червня, - повідомляє «Радіо Свобода».

Постанова передбачає: затвердження порядку встановлення участі осіб, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, зазнаних під час участі у масових акціях протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революція гідності); затвердження порядку встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями, каліцтвом, контузією чи іншим ушкодженням здоров’я, що їх зазнали особи, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, зазнаних під час Революції гідності.

«Затвердження зазначених нормативних документів дає змогу надати статус інваліда війни особам, які стали інвалідами під час Революції гідності та які звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року», – мовиться у повідомленні на сайті МОЗ.

«Рішення про встановлення участі особи у Революції гідності, зазнання нею ушкоджень та про направлення цієї особи на медико-соціальну експертизу (МСЕК) для встановлення зв’язку інвалідності з ушкодженнями здоров’я, зазнаними під час Революції гідності, ухвалюються міжвідомчою комісією, що утворюється МОЗ України. Положення про міжвідомчу комісію затверджується МОЗ України», – повідомили у відомстві.

До складу міжвідомчої комісії входять фахівці МОЗ, Мінсоцполітики та МВС. Також до роботи міжвідомчої комісії залучатимуться представники органів прокуратури та громадськості, а у разі необхідності – інших державних органів.

Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що через байдужість влади помер ще один Герой Небесної сотні. Після повернення чоловіка з лікування у Німеччині його сім’я боролася його право на нормальне лікування в Україні, однак держава не допомогла жодною копійкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 27 Червня 2015 10:09
А коли цей статус отримають наші солдати - ті, хто захищає "здобутки" революції?
свидомий Показати IP 27 Червня 2015 11:08
Народ Украини обрав Януковича Президентом народ Украини обрав Партию Регионив у Верховну Раду Украини тому вси хто стояв на майдани проти Януковича стояли проти НАРОДУ УКРАИНИ
Богдан Сташинський Показати IP 27 Червня 2015 20:36
У цівілізованій та правовій державі їх с початку перевірили на причетність до злочинів проти державних органів влади. та відслідкували звідки ноги ростуть під час державного перевороту...
Анонім Показати IP 28 Червня 2015 00:16
ревлюція - це коли докорінно змінюється система влади. а у нас все залишилось так само як було - тільки банду януковича відігнали від корита, і на теплі місця повсаждувались нові пани - а більше нічого і не змінилось, тільки ще гірше стало, ніж було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus