USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Топ-5 інфекцій, які можна підхопити в перукарнях і салонах краси

28 Травня 2018 20:20
Вчені попередили про небезпеки, що підстерігають людей в перукарнях. Вони оприлюднили топ-5 інфекцій, які можна «принести» із собою після походу в салон краси, пише Знай.

Відкриває своєрідний антирейтинг фолікуліт.

В результаті цього інфекційного ураження запалюються волосяні фолікули, так як в організм через погано продезінфіковані інструменти спеціаліста потрапляють бактерії стафілокока. Головними симптомами можна назвати появу в області голови або бороди червоних шишок і гнійних прищів, що супроводжуються сверблячкою.

Другим шкірним захворюванням, яке можна підхопити в перукарні, експерти назвали стригучий лишай, який по вигляду нагадує червону лускату пляму. У важких випадках у місці ураження може випасти волосся і утворитися рубець.

Бактеріальна інфекція імпетиго є заразною і передається від хворої до здорової людини при контакті з особистими речами. Характеризується висипом і гнійничковими утвореннями, викликається стрептококами, стафілококами або їх поєднанням.

Четвертою небезпекою вчені назвали ризик підхопити в перукарні вошей, які потраплять на волосся клієнта через необроблений гребінь. Фахівці радять не ігнорувати різкий свербіж в області голови і перевіритися на наявність педикульозу.

Найважчим наслідком для відвідувача салону краси може стати правець. Ним можна заразитися через травму, нанесену іржавими ножицями.

Для того щоб уберегти себе від таких неприємних ситуацій, слід відвідувати перукарні з гарною репутацією і не соромитися перед стрижкою питати у фахівця, як він обробив свій інструмент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Настя Показати IP 28 Травня 2018 20:40
І не ітльки це можна підхопити в салонах. А де в Луцьку є нормальні салони, вони ж заробляють гроші впершу чергу а не думають про клієнта, щоб він не заразився. А якщо салон більш менш то ціни кошмарні. І взагалі не раджу в салони ходити там багато інших інфекцій можна заробити і тоді краса не потрібна як приходиться лікуватись і лікуватись це знайоме мені.
Якщо до Настя Показати IP 29 Травня 2018 16:56
манікюрні інструменти ще ніби дезинфікують, бо засовують в маленькі пластмасові пристрої і вмикають в електромережу, то гребінці, кисті, якими змітають волосся з шиї, ножиці не обробляють нічим в більшості таких закладів,Наприклад в "Гламур", що в самому центрі міста, цього не роблять і в інших теж. А ще люблять економити на одноразових комірцях на шию, і все норовлять вчепити "накидку", яку тільки що зняли з попереднього клієнта без такого "комірця". А ціни справді кошмарні в більшості. Я розумію ще, якщо людина хоче кардинально змінити зачіску, тут треба попрацювати і ціна відповідна,але потім коли приходить вдруге просто підрізати на сантиметр-два відросші кінчики вже по готовому, то така ж сама ціна як і за стрижку - свинство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus