USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Топ найдорожчих ялинок України: яке місто витратило на свята найбільше

18 Грудня 2021 20:51
На новорічне святкування обласні центри України витратять загалом 98,75 млн гривень. Більшу частину цих коштів витратить лише одне місто.

Про це йдеться в сюжеті програми «Гроші» на телеканалі «2+2», передає УНІАН.

Журналісти проаналізували витрати українських міст на приготування до новорічних свят та Різдва. Витрати більшості обласних центрів на прикрашання міста та встановлення ялинки не перевищують 3 млн гривень.

Житомир, Львів, Луцьк та Хмельницький вклалися у менше мільйона гривень. Витрати цих міст становлять 110, 242, 728 та 770 тисяч гривень відповідно.

Значно більші витрати – у Чернігові та Ужгороді, де святкування обійшлося в 1,023 та 1,337 млн гривень. Міста Рівне та Херсон витратили майже по 3 млн гривень кожне.

Топ найдорожчих ялинок України у 2021 році

П’яте місце в рейтингу найдорожчих ялинок країни посіла Вінниця. Там на свята витратили 3,15 млн гривень. Майже мільйон – безпосередньо на ялинку, ще 300 тисяч піде на її демонтаж.

Бюджет міста Черкаси, яке посідає четверте місце в рейтингу, більший у два рази – 6,8 млн гривень.
Харків – на третьому місці. Там 10 млн гривень витратили на прикрашання міста, ще 9,5 млн – на солодкі подарунки дітям.

Столиця України цьогоріч на другому місці за витратами. Київ витратив 27 млн гривень, щоправда, тільки 5 з них – бюджетні. Решту дадуть спонсори.

Найбільше за святкування цьогоріч заплатять у Дніпрі. Місто, де на прикрашання міста виділила 62 млн гривень, посідає перше місце в рейтингу.

Усі ці кошти – з міського бюджету. 12,5 млн гривень піде на головну ялинку міста. Журналісти зауважують, що це – рекордні витрати для України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus