USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Топменеджерів банку «Фінанси та Кредит» підозрюють у привласненні 2,5 млрд гривень

5 Серпня 2019 22:52
Сьогодні, 5 серпня, оголошено підозру ексзаступникові голови правління та начальникові управління банку, яких слідство викрило у привласненні 2,5 мільярда гривень. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Протягом 2007-2014 років офшорна компанія відкрила кредитні лінії у іноземних банках, після чого між банками з української та іноземної сторони уклали договори застави на загальну суму 113 мільйонів доларів США. Банк, чиє керівництво брало участь у оборудці, поручився за офшорну компанію власними коштами.

У 2015 році офшорна компанія не виконує договірних зобов’язань і з рахунків українського банку списують 113 заставних мільйонів, причому після визнання його неплатоспроможним.

Як повідомила у фейсбуці перша заступниця Державного бюро розслідувань Ольга Варченко, йдеться про збанкрутілий банк «Фінанси і кредит», також перевіряється причетність до оборудки народного депутата. Його ім’я Варченко не зазначила. Раніше повідомлялося, що до банку причетний Костянтин Жеваго, а офіційно кінцевим бенефіціаром установи є його помічник.
Ексзаступникові голови правління банку інкримінують ч. 2 ст. 28 ( Вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Начальнику управління інкримінують ч. 5 ст. 27 (Пособництво), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Вирішується питання щодо обрання ексзаступникові голови правління та начальнику управління банку запобіжного заходу.

У двох кримінальних провадженнях вже повідомлено про підозру семи колишнім посадовцям фінустанови, двоє з яких перебувають у міжнародному розшуку. Також за пособництво у засуджено власника офшору. У липні 2019 року одному з фігурантів було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення 232 мільйони гривень застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 6 Серпня 2019 09:54
Америку відкрили вкотре!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus