USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

«Торгівля має бути цивілізованою»: у Луцьку облаштують ятки для стихійних продавців

25 Серпня 2022 13:59
В обласному центрі Волині після інциденту з вилученням інспекторами муніципальної варти продукції у бабусі, яка здійснювала торгівлю, на час воєнного стану планують облаштувати для цих продавців ятки. Таким чином стихійну торгівлю хочуть зробити цивілізованою.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцького міського голови 25 серпня.

Нагадаємо, на минулому тижні у Facebook з’явилося відео, на якому інспектори муніципальної варти вилучають продукцію у бабусі.

Сьогодні ж Луцький міський голова Ігор Поліщук закликав муніципалів бути гнучкими у виконанні своєї роботи по забезпеченню благоустрою міста та не доводити ситуацію до точки кипіння.

Він дав доручення департаменту економічної політики визначити місця найбільшого скупчення людей, які здійснюють стихійну торгівлю, замовити дерев’яні ятки, які гарно виглядатимуть, щоб на період воєнного стану дати людям можливість здійснювати торгівлю безкоштовно.

«Після воєнного стану ці вся ятки ми приберемо та будемо використовувати під час ярмарків. Забезпечте нормальний естетичний вигляд цих яток, контроль за торгівлею, щоб там торгували дійсно соціально незахищені верстви населення. Також потрібно контролювати товар, який вони продають. Це має бути городина або щось таке, що люди самі вирощують чи виробляють», – відзначив Ігор Поліщук.

Він нагадав, що в місті є правила благоустрою, тож на міських вулицях і далі має бути порядок.

«Не можна торгувати молоком з брудної пляшки під час тридцятиградусної спеки, не можна залишати після себе картон, целофан, сміття, не можна підкидати людям у двори залишки непроданої продукції. Торгівля має бути цивілізованою, відповідати вимогам, які є в нашому місті. Разом з тим ми маємо зрозуміти ситуацію людей, які виживають і навіть елементарно не мають можливості заплатити за комунальні послуги та купити щось поїсти», – наголосив міський голова.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 25 Серпня 2022 14:46
Логічне рышення-хоч одне з небагатьох.
Ігор Показати IP 25 Серпня 2022 15:44
Ага , завтра на них будуть перекупи торгувати. Не скажу якої национальності.
Імя Показати IP 25 Серпня 2022 19:06
Робимо ставки скільки вони протримаються в чистоті, якщо на ринках де ніби прибирають робиться срач
Лучанин до Імя Показати IP 25 Серпня 2022 19:49
І що далі, букмекер диванний? Може є цікавіші рішення чи фантазії вистачає тільки на критику чужих думок і пропозицій?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus