USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У скільки ковельчанам обійдеться штраф за стихійну торгівлю

1 Квітня 2016 10:04
Проблема стихійної торгівлі залишається актуальною для Ковеля ось уже протягом декількох років. Постійні рейди нічого не дають, адже через деякий час торговці повертаються на звичні місця, - повідомили у відділі торгівлі, побуту та захисту прав споживачів виконавчого комітету Ковельської міської ради.

«Громадянам, які здійснюють торгівлю у невстановлених місцях, слід пам’ятати, що вони можуть бути притягнуті до відповідальності відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме:

ст.160 «Торгівля з рук у невстановлених місцях». Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях – тягне за собою накладання штрафу від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17.00-119.00 гривень + судовий збір) з конфіскацією предметів торгівлі або без такої, торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами – тягне за собою накладання штрафу від шести до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі (102.00 - 255.00 гривень + судовий збір);

ст. 164 «Порушення порядку провадження господарської діяльності». Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом, тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 34000 тисячі гривень + судовий збір) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої», ‒ зазначають у міській раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus