USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Трамп: Китай стягує війська до кордонів Гонконгу

14 Серпня 2019 08:58
Президент США Дональд Трамп заявив, що влада Китаю стягує додаткові війська до адміністративного кордону з Гонконгом.

Про це Трамп написав у Twitter, повідомляє Theбабель.

«Наша розвідка повідомила нам, що китайський уряд відправляє війська на кордон з Гонконгом», – написав американський президент. Він закликав сторони зберігати спокій.

Нагадаємо, аеропорт Гонконгу скасував усі рейси через протест, який відбувається в головному терміналі. 5 серпня скасували близько 200 рейсів. Тоді понад третина працівників взяли активну участь у мітингах, тому аеропорт не міг працювати на повну потужність.

У неділю, 11 серпня, під час антиурядових акцій протесту в Гонконзі відбулися зіткнення між демонстрантами і поліцією. Сутички почалися під час протестного маршу в гонконзькому районі Шам Шуй По. Поліції довелося застосувати проти активістів сльозогінний газ. Протести в Гонконзі тривають уже 10 тижнів поспіль.

Нагадаємо, протести у Гонконгу розпочались на початку червня через новий закон, який розглядав парламент мегаполісу. Мовиться про поправку про екстрадицію підозрюваних осіб, які переховуються від правосуддя. Згідно з ним, підсудних дозволяли б екстрадувати в Тайвань, Макао, материковий Китай та в інші країни.

Протестувальники переконані, що завдяки цьому закону Китай зміг би репресувати дисидентів, політичних активістів і тих, хто втік в Гонконг. Закон також називають ще одним кроком до втрати автономії міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus