USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Трампу висунули офіційні звинувачення за двома статтями

10 Грудня 2019 18:21
У Палаті представників, нижній палаті Конгресу США, президенту країни Дональду Трампу висунули офіційне обвинувачення у межах розслідування його імпічменту. Про це передає TheБабель з посиланням на CNN.

Статті зачитав глава Комітету з питань судочинства Палати представників демократ Джерольд Надлер.

«Сьогодні, виконуючи свої обов'язки перед Конституцією і нашою країною, Комітет Палати представників з питань судовоъ влади представляє дві статті про імпічмент, що звинувачують президента Сполучених Штатів Дональда Трампа в скоєнні тяжких злочинів і проступків», - сказав Надлер.

Зокрема, йдеться про:

Зловживання владою: «Для президента це правопорушення на своїй державній посаді робити дії для отримання особистої політичної вигоди, ігноруючи або завдаючи шкоди національним інтересам. Це саме те, що зробив президент Трамп, коли він звернувся з проханням до України і тиснув на неї», — сказав Надлер.

Перешкоджання роботі Конгресу: Білий дім не допускав своїх працівників до слухань щодо імпічменту, не надавав документи конгресменам, а також, ймовірно, залякував свідків, які вже виступили перед Конгресом.

Потім голова комітету внутрішньої розвідки Адам Шифф, який керував початковим етапом розслідування і спостерігав за двома тижнями публічних слухань, виступив, щоб надати суду докази, що лежать в основі звинувачень демократів проти президента:

«Ми стоїмо тут сьогодні, тому що зловживання президентом своєю владою не залишило нам вибору. Якщо ми нічого не зробимо, ми самі станемо співучасниками зловживань президента в зв'язку з його високою посадою й суспільною довірою», — зазначив Шифф.

Після оголошення статей Комітет з питань судової влади має проголосувати за їхнє затвердження. Наступного тижня очікується голосування у Палаті представників, де демократи мають більшість.

Якщо статті будуть затверджені у Палаті представників, надалі розгляд справи про імпічмент перейде в Сенат, де більшість мають республіканці.

Нагадаємо, довкола президента США Дональда Трампа розв’язався скандал, пов’язаний з Україною. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена – його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка.

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, «президентським харасментом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus