USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Трьом загиблим на війні лучанам присвоїли високе звання

21 Серпня 2019 12:36
Трьом загиблим на сході військовослужбовцям посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька» загиблим (померлим) учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на Сході України ухвалили сьогодні, 21 серпня, під час засідання 60-ї сесії Луцької міської ради.

Як розповіла в. о. керівника відділу кадрової роботи та нагород Ірина Богдан, подання про присвоєння звань почесного громадянина до міськради підготувала ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія».

Так, звання «Почесний громадянин міста Луцька» можуть присвоїти Сергію Миколайовичу Грибкову, Андрію Юрійовичу Єлістратову та Георгію Сергійовичу Ольховському.

Їм запропоновано присвоїти звання за вірність військовій присязі, особисту мужність і відвагу, виявлені під час виконання бойових завдань.

Нагадаємо, особу Грибкова Сергія Миколайовича вдалося встановити за результатами експертизи ДНК. Лучанин загинув ще 5 вересня 2014 року у Старобельському районі Луганської області. Його поховали як невідомого солдата у селі Чмирівка на Луганщині.
26-річний військовослужбовець із Луцька, старший розвідник 14-ї ОМБ Андрій Єлістратов загинув на Луганщині, поблизу Попасної, у автомобілі, який із Волині привезли волонтери. В авто 8 серпня з протитанкової ракети влучили сепаратисти, в результаті чого чоловік отримав травми не сумісні з життям.
Георгій Ольховський загинув 23 серпня, а вже наступного дня у День Незалежності воїна зустрічали на Волині, зокрема у центрі Луцька домовину з тілом Георгія Ольховського чекали кілька тисяч лучан, які ставши на коліна, схилили перед ним голову. Зазначимо, що боєць ніс службу у 15-ому окремому гірсько-піхотному Севастопольському батальйоні (15 ОГПБ, в/ч А1778) у складі 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади. Сам він був родом із Сімферополя, разом з дружиною проживав у Луцьку, у нього залишився 1-річний син.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 -а незнаменита Показати IP 21 Серпня 2019 17:45
Почесний громадянин Луцка- ото *високе* звання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus